ep archivo   cartel del banco santander en la ciudad grupo santander comunidad de madrid
Banc SantanderRicardo Rubio - Europa Press - Archivo
4,85€
  • 0,10€
  • 2,16%

Banc Santander ha estat nomenat Banc de l'Any en Inclusió Financera per la revista The Banker, que reconeix les iniciatives de l'entitat en banca responsable i sostenible per créixer atenent a tot el món "persones i empreses sense accés a serveis financers amb la seva iniciativa 'Finances per a Tothom', un conjunt de serveis integral que combina la digitalització amb l'educació financera", segons la publicació.

The Banker també ha nomenat Santander Argentina com el Millor Banc d'aquest país, segons ha notificat l'entitat en una nota de premsa.

Banc Santander recorda, així mateix, que té el "compromís de donar accés a serveis financers a 10 milions de persones entre 2019 i 2025 per mitjà de productes de microfinances, programes d'educació financera i altres eines que donen accés a serveis financers sobre la base de tres pilars principals: accés, finançament i resiliència”.

Precisament una d'aquestes eines és Superdigital, una plataforma 100% digital desenvolupada amb tecnologia pròpia de Santander per a la inclusió financera a Brasil, Mèxic, Xile, Argentina, Uruguai, Perú i Colòmbia. Aquesta plataforma mòbil permet a les persones accedir per primera vegada a productes i serveis financers, fer ingressos i retirades d'efectiu, pagaments i rebre crèdit.

The Banker ha reconegut les solucions de Santander per a les persones amb menys accés al crèdit. "L'objectiu del banc és fomentar la mobilitat social ajudant els empresaris de baixos ingressos i sense bancaritzar a obrir i fer créixer els seus negocis a través dels seus programes de microfinances a vuit països de Llatinoamèrica". Una gran part d'aquests préstecs (72% el 2021), diu l'entitat, es destina a dones, que tenen menys probabilitats de tenir accés a serveis financers als països en desenvolupament.

Santander també promou la salut financera "fent que els conceptes financers siguin més fàcils d'entendre i ajudant les persones a prendre millors decisions a través dels seus programes d'educació financera". Només el 2021, 1,3 milions de persones van tenir accés a iniciatives d'educació financera promogudes pel banc. The Banker destaca programes adaptats a les necessitats locals, com Finansiaki a Polònia, que ensenya els nens a tenir consciència financera, i Sanodelucas a Xile, una plataforma d'educació en línia que ha beneficiat més d'un milió de persones des del 2019.

Carlos Rey, responsable regional de Sud-amèrica de Banc Santander, ha dit que "és un honor ser nomenat Millor Banc del Món a Inclusió Financera, ja que aquest premi reconeix el gran esforç que fem a Llatinoamèrica. Això ens anima a seguir oferint programes d'inclusió financera que ajuden les persones i les empreses a progressar, i generar un creixement sostenible del banc a la regió".

Noticias relacionadas

contador