ep archivo   logo de banco santander 20220920105604
BANCO SANTANDER - Archivo

Banc Santander bloquejarà les transaccions de criptomonedes amb 'exchanges' als seus clients al Regne Unit durant el proper any 2023. La decisió s'emmarca en un paquet de mesures per protegir els clients de les criptoestafes.

“Durant els darrers mesos hem vist un gran augment de clients del Regne Unit que es converteixen en víctimes de fraus amb criptomonedes”, han assenyalat des del banc. Segons el Santander, l'entitat busca “fer tot el possible per protegir els nostres clients i creiem que limitar els pagaments als intercanvis de criptodivises és la millor manera d'assegurar-se que els seus diners romanguin segurs”.

Segons ha comunicat l'entitat, a partir del 15 de novembre d'aquest any, els clients del Santander s'enfrontaran a un límit de 1.000 lliures per transacció i 3.000 lliures en total en un període de 30 dies consecutius, per a les transferències als intercanvis de criptomonedes a través de la banca mòbil i en línia.

En canvi, les noves normes no afectaran la capacitat dels clients per fer retirades de diners. “Seguirem impedint que s'enviïn pagaments a Binance. Això segueix l'advertència de l'FCA (Financial Conduct Authority) als consumidors sobre aquest intercanvi de criptodivises i és per ajudar a protegir-vos contra el frau”, ha assenyalat el banc, alhora que ha assegurat que “podeu continuar retirant els diners que tinguis amb Binance al teu compte del Santander”.

L'agost del 2022, l'FCA, l'autoritat financera britànica, va anunciar els seus plans per endurir les seves normes sobre la publicitat de les criptomonedes de manera significativa, posant-les en línia amb les regulacions que regeixen els valors tradicionals, com ara les accions i els bons.

En aquest sentit, Santander no és l'únic entre els grans bancs que operen al Regne Unit a adoptar un enfocament restrictiu per a les transferències de criptes. Segons dades de Finder, el 47% de les principals entitats financeres britàniques no admeten aquesta mena d'operacions. Entre ells, hi ha gegants com Lloyds, Nationwide o HSBC, així com altres més joves com Starling Bank.

Noticias relacionadas

contador