ana botín banco santander

Els analistes es mostren satisfets amb els comptes del Santander del primer trimestre. Més enllà de la provisió de 1.600 milions pel Covid-19 i de la caiguda del 82% del benefici, els experts destaquen que "hi ha bones dinàmiques d'ingressos i volums"; que el benefici ordinari (+1%, fins als 1.977 milions) està "notablement per sobre dels 1.700 milions que donava per bo el mercat abans de la seva publicació"; o que els índexs de qualitat creditícia "encara són bons".

  • 4,84€
  • -0,74%

Des de IG precisen que els inversors no s'han deixat arrossegar pels titulars, i que donen el seu vistiplau a uns resultats que mostren un manteniment dels ingressos generats pel marge d'interessos -interessos recaptats dels préstecs, menys l'abonat en els dipòsits-, que suposen l'activitat fonamental del banc.

En concret, la companyia ha generat per aquest concepte un total de 8.487 milions d'euros, un 2,2% menys que durant els tres primers mesos de l'any anterior, en línia amb les expectatives del mercat, colpejat pel tipus de canvi davant la forta reculada de les divises d'Amèrica Llatina. Sense tenir en compte el canvi de divisa, aquest marge hauria registrat un creixement del 2,7%.

Passa una cosa similar amb el marge brut (interessos + comissions), que cedeix un 2,3%, fins als 11.809 milions d'euros per l'efecte divisa, per sobre dels 11.500 milions anticipats pel consens dels analistes, i que hagués registrat un avanç també del 2,7% a un tipus de canvi constant.

Els analistes de Renta 4 afegeixen sobre aquest tema que, malgrat la dotació més elevada del que s'esperava (pel Covid-19), "les dinàmiques són bones amb creixements de volums i ingressos bàsics, i cost de risc recurrent contingut".

Per part seva, Bankinter precisa que són unes xifres en línia amb les previsions a nivell operatiu i que els índexs de qualitat creditícia "encara són bons". La morositat baixa fins al 3,25% respecte del 3,32% al quart trimestre de 2019 i la cobertura puja a un 71% comparat amb el 68,0% del trimestre previ, amb un cost del risc recurrent (provisions/crèdit) estable en 100 punts bàsics, respecte als 97 punts bàsics de l'últim trimestre de l'any passat.

Santander ha cotitzat els comptes amb moviments moderats durant el matí, encara que a aquestes hores augmenta les alces a mesura que el sector bancari es dispara a Europa.

Noticias relacionadas

contador