ep sucursalbanco liberbank 20190517143603
EUROPA PRESS - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Santander recomana comprar Liberbank, tot i que en rebaixa el preu objectiu des de 0,46 a 0,41 euros per acció. Amb tot, la visió dels analistes de l'entitat és positiva, atès que valoren la forta posició de capital de l'entitat asturiana, que actualment compta amb un 13% de CET1, així com la probabilitat que protagonitzi una fusió. Liberbank puja aquest dimarts un 2% en borsa.

"És probable que tingui lloc una operació d'M&A, en la nostra opinió. Veiem Liberbank com un clar objectiu d'absorció i calculem un retorn de la inversió superior al 30% per a un potencial comprador domèstic", assenyalen els analistes de Santander en un informe al qual ha tingut accés Bolsamanía.

Tot i que els analistes no esmenten els possibles compradors, tampoc descarten que es produeixi una fusió amb Unicaja, una opció que ha ressorgit durant les últimes setmanes i que podria produir-se molt aviat.

D'altra banda, els analistes de Santander creuen que la por d'un prolongat escenari de tipus d'interès ha llastat la cotització de Liberbank, si bé, els llibres del banc mostren que viurà una "forta empenta comercial", ja que els seus préstecs creixeran un 3,3% fins al 2021 i la major part de la seva cartera està formada per actius a un interès fix.

A més, destaquen que la seva posició de capital és "molt sòlida", ja que el banc compta ara amb la "major" que ha tingut mai, un ràtio CET1 del 13%, que es veurà impulsada a 150 punts bàsics amb l'aprovació dels seus models interns per part de Banc Central Europeu durant el primer trimestre del pròxim any. Així mateix, creuen que el banc continuarà amb la seva reducció d'actius improductius, que accelerarà fins a un 36% fins al 2021.

Noticias relacionadas

contador