• El banc ha dit que el procés s'ha d'aplicar amb "absoluta transparència" i adoptant "criteris de meritocràcia"
  • L'ajust contempla la sortida de 1.100 empleats mitjançant prejubilacions i baixes incentivades
ana botin compra popular

Banc Santander comença aquest dimecres a donar resposta a les sol·licituds dels seus empleats per adherir a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que aplicarà per integrar els serveis centrals de Banc Popular amb els seus.

  • 4,57€
  • -3,74%

En un comunicat intern al qual ha tingut accés Europa Press, el conseller delegat de Santander Espanya i Popular, Rami Aboukhair, va assegurar als seus empleats que el procés s'aplicaria amb "absoluta transparència" i adoptant, en tots els casos, "criteris de meritocràcia".

L'ajust contempla la sortida de 1.100 empleats mitjançant prejubilacions i baixes incentivades, el 3,1% de la plantilla conjunta de Popular i Santander Espanya, amb el 80% del salari per als treballadors que superin els 50 anys d'edat, així com diverses primes en funció de l'antiguitat de cada treballador.

Fins al 27 de desembre, una mica més de 750 persones s'havien adscrit de forma voluntària a l'ERO, ja que la recepció de l'oferta entre la plantilla ha estat "molt positiva", segons han indicat a Europa Press fonts sindicals.

El període d'adhesió al procés de reestructuració romandrà obert fins al pròxim 31 de gener i serà a partir d'aquest dimecres 10 de gener i fins al pròxim 5 de febrer quan el banc que presideix Ana Botín accepti o rebutgi les sol·licituds.

L'ajust suposa una reducció del 3,1% de la plantilla conjunta de Santander Espanya i Banc Popular, que junts sumen uns 35.000 treballadors, però la integració dels serveis centrals també considera la recol·locació d'un total de 697 empleats.

D'aquesta manera, després de les reubicacions la integració suposarà alleugerir en un 25%, aproximadament, el nombre de treballadors en els serveis centrals de les dues entitats.

Noticias relacionadas

contador