ep la presidenta de banco santander ana botin en la presentacion de resultados de 2020
SANTANDER

Banc Santander ha anunciat aquest divendres la seva intenció de llançar una oferta pública d'adquisició en efectiu per recomprar totes les accions de minoritaris de Santander Mèxic que no posseeix i que representen aproximadament el 8,3% del capital social de la seva filial mexicana.

  • 4,85€
  • 2,16%

La contraprestació prevista per als accionistes que acceptin l'oferta serà de 24 pesos mexicans per cada acció de Santander Mèxic (i el seu equivalent per cada American Depositary Share, els títols que cotitzen a la Borsa de Nova York), la qual cosa suposa una prima del 24,3% sobre el preu de tancament de les accions de Santander Mèxic del 25 de març de 2021 i del 23,6% sobre el preu mitjà ponderat de les últimes 30 sessions. L'adquisició del 8,3% implicaria una inversió per al Banc Santander d'aproximadament 550 milions d'euros.

Santander ha dit que l'oferta és atractiva tant per als accionistes de Santander Mèxic com per als de Banc Santander. L'operació valora les accions de Santander Mèxic a un preu en línia amb el preu objectiu mitjà dels analistes per als pròxims 12 mesos i oferirà als accionistes de l'entitat mexicana la possibilitat de desinvertir en un valor amb liquiditat limitada. L'operació també és positiva per als accionistes de Banc Santander, ja que millora la capacitat de creixement i de generació de capital del grup. A més, és consistent amb l'estratègia de Grup Santander d'assignar la seva capital a països amb major potencial de creixement. Mèxic és un dels mercats principals del grup i ofereix bones perspectives a llarg termini.

Està previst que l'operació tingui un retorn sobre el capital invertit (ROIC) per a Santander d'aproximadament el 14% i millori el benefici per acció (BPA) del banc un 0,8% el 2023. A més, augmentarà la capacitat de generació orgànica de capital del grup i serà neutral en valor net tangible (TNAV) per acció. L'adquisició de la totalitat de les accions en circulació reduiria la ràtio de capital CET1 del grup en aproximadament 8 punts bàsics. El 31 de desembre de 2020, el grup tenia una ràtio CET1 del 12,34%, per sobre del seu rang objectiu de l'11-12%.

Està previst que l'operació es tanqui durant el segon o tercer trimestre de 2021. L'inici de l'oferta i la pròpia oferta estaran subjectes a les condicions habituals, entre elles autoritzacions reguladores, així com a l'aprovació de la cancel·lació de la inscripció de les accions de Santander Mèxic a la Borsa Mexicana de Valors. Això requerirà l'acceptació d'almenys el 95% del capital social de Santander Mèxic en una junta extraordinària d'accionistes. Actualment, el grup és propietari del 91,7% de Santander Mèxic.

contador