ep banco santander 20171214084202
EUROPA PRESS

Banc Santander ha acordat procedir a l'amortització anticipada voluntària de la totalitat de les participacions preferents 'Tier 1' contingentment convertibles ('Cocos') sèrie II/2014 en circulació per un import nominal total de 1.500 milions de dòlars (1.326 milions d'euros), que es negocien en el mercat de la Borsa de Valors d'Irlanda.

  • 4,85€
  • 2,16%

Aquesta amortització, que ha estat autoritzada pel Banc Central Europeu (BCE), s'efectuarà en la primera data de determinació prevista del pròxim 19 de maig, segons ha informat aquest dimarts l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La decisió del banc d'exercir el dret d'amortització anticipada és de caràcter irrevocable.

El preu d'amortització anticipada, consistent en el valor nominal en circulació de cada participació preferent 'Tier 1' contingentment convertible més un import igual a la remuneració associada a cadascuna d'elles reportada fins a la primera data de determinació i no satisfeta, serà pagader als titulars per l'agent de pagaments el pròxim 20 de maig.

Precisament, el banc presidit per Ana Botín va ser objecte d'un informe de la signatura Wisdom Tree que assenyalava una oportunitat de compra per als inversors en la decisió que el Santander no decidís amortitzar els seus Cocos emesos en 2014 en la primera ocasió que se li va presentar.

Els analistes van opinar llavors que aquesta decisió de l'entitat va suposar un "xoc" per al mercat i va generar una incertesa que podia portar als mercats a sobrerreacionar elevant el preu del risc a curt termini.

Noticias relacionadas

contador