ep archivo   imagen de una oficina del banco santander
EUROPA PRESS - Archivo

El Banc Santander ha acomiadat un total de 685 treballadors a Portugal, dins dels seus programes per retallar costos realitzats als seus principals mercats, com el Regne Unit i Espanya. L'entitat manté una plantilla d'uns 6.000 treballadors al país lusità.

  • 4,75€
  • -0,08%

Entre les raons es pot trobar el tancament d'oficines que ha dut a terme l'entitat, una decisió que ha deixat desateses a algunes poblacions properes a Funchal. No obstant això, en diverses de les nou illes azorianas s'ha produït el mateix fenomen, que ha desembocat en una extinció de contractes vàlida per a l'11% de la plantilla, recull l'ABC'.

El que l'entitat esperava com un procés de negociació amb els treballadors senzill per tal d'eliminar els llocs, no ha estat així. Uns 335 empleats han donat el vistiplau a les condicions proposades per la direcció. No obstant això, altres 350 les han rebutjat.

Els treballadors acusen l'entitat de "pressions il·legítimes i pràctiques de setge" amb l'objectiu que canviessin la seva negativa inicial a marxar d'aquesta forma. "Hem rebut diverses desenes de denúncies de víctimes d'aquestes pràctiques, amb relats detallats i que són coincidents en descriure una estratègia sistemàtica i deliberada, destinada a trencar la seva resistència per no acatar la proposta per a la rescissió per mutu acord", assenyalen els delegats sindicals, segons ABC.

La Comissió de Treballadors declara que el Santander ja havia acomiadat 730 treballadors des de l'extensió del coronavirus després de presentar uns beneficis de 300 milions d'euros a l'any passat. Així, les retallades de plantilla suposen el 23% del total des de l'esclat de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador