coronavirus-sanofi-prevoit-des-essais-a-grande-echelle-pour-son-vaccin-potentiel

Sanofi i GSK han acordat amb la Comissió Europea (CE) la compra anticipada de fins a 300 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 quan sigui aprovada. Aquest acord final confirma l'anunci realitzat el 31 de juliol per part de totes dues companyies i marca una fita important en la protecció de les poblacions europees contra el coronavirus, segons han informat aquest divendres a través d'un comunicat.

El contracte estableix la compra de la vacuna per part de tots els Estats membres de la Unió Europea (UE), així com la donació a països d'ingressos baixos i mitjans. Aquest acord amb la UE contribuirà als esforços d'ampliació de la capacitat de producció de Sanofi i GSK. L'antigen i les dosis finals de vacuna es fabricaran a Europa als centres industrials de totes dues companyies situats a Bèlgica, Itàlia, Alemanya i França.

Les companyies van anunciar el 3 de setembre l'inici dels assajos clínics fase 1/2 i la previsió de començar l'estudi fase 3 a la fi de 2020; l'aprovació reguladora podria sol·licitar-se durant la primera meitat de 2021. Gràcies en part a l'acord signat ara, Sanofi i GSK estan ampliant la capacitat de fabricació de l'antigen i adjuvant per a arribar a produir fins a 1.000 milions de dosis a l'any, contribuint d'aquesta manera a respondre a l'elevada i urgent demanda de vacunes contra la Covid-19 a tot el món.

"Tenim la missió de contribuir a controlar la pandèmia i el tancament d'aquest acord per a Europa significa una fita molt important. Quan s'hagi demostrat satisfactòriament la seguretat i eficàcia en assajos clínics, esperem que aquesta vacuna jugui un paper fonamental en la lluita global contra aquesta malaltia i en la protecció de la població. Tenim el ferm compromís de proporcionar una vacuna que sigui assequible i accessible per al major nombre de persones possibles i des de Sanofi España ens complau poder contribuir a l'esforç d'organitzar i activar una solució de subministrament per a tot el continent", ha assenyalat el general manager de Sanofi Pasteur España, Ignacio Saez-Torres".

"GSK té el compromís, juntament amb Sanofi, de fabricar aquesta vacuna a Europa i de posar-la a la disposició dels països europeus. Totes dues companyies comptem amb una important capacitat d'I+D i producció a Europa, recolzada amb l'acord signat. En GSK España ens sentim molt orgullosos d'aquest assoliment. En les actuals difícils circumstàncies de pandèmia, la nostra missió d'ajudar a fer que les persones puguin fer més, sentir-se millor i viure més temps es fa més present i important que mai", ha afegit la presidenta i consellera delegada de GSK España, Cristina Henríquez de Lluna.

Noticias relacionadas

contador