ep archivo   planta de sandoz   novartis en les franqueses barcelona
SANDOZ-NOVARTIS - Archivo

Sandoz, filial de la farmacèutica suïssa Novartis especialitzada en la fabricació de medicaments genèrics, ha començat a cotitzar a la borsa helvètica a un preu de 24 francs suïssos, amb una valoració borsària que supera els 10.300 milions de francs (10.690 milions d'euros).

  • 92,32Fr.
  • 1,97%

Novartis ja va anunciar l'agost l'spin off del 100% de Sandoz, amb l'objectiu de centrar-se en el desenvolupament de nous medicaments. Així, els accionistes de la farmacèutica han rebut una acció de Sandoz per cada cinc accions de Novartis.

"Les principals agències de qualificació han confirmat que la valoració creditícia de Sandoz serà de grau d'inversió després de l'escissió, cosa que col·locarà l'empresa en una posició sòlida entre els seus rivals", segons ha explicat Novartis. Moody's Investors Service i S&P Global Ratings han qualificat Sandoz amb una valoració de Baa2 i BBB, respectivament.

A més, Sandoz ha obtingut finançament de deute per valor de 3.750 milions de dòlars (en diverses monedes) a través d'un grup de bancs, que també recolzaran Sandoz amb una línia de crèdit renovable de 1.250 milions de dòlars, que servirà com a línia de respatller no utilitzada.

ELS PLANS DE NOVARTIS

"Novartis confia que l'escissió és el millor per als interessos dels accionistes, creant un campió europeu i un líder mundial en genèrics i biosimilars, i una Novartis més enfocada", va explicar l'empresa suïssa per justificar l'operació.

"De cara al futur, les dues empreses podrien centrar-se a maximitzar la creació de valor per als seus accionistes en prioritzar l'assignació de capital i recursos, emprar polítiques d'estructura de capital separades i augmentar l'enfocament en les necessitats comercials respectives", ha afegit la companyia.

En aquest sentit, Novartis ha explicat que “s'ha transformat ara en un negoci de medicaments innovadors centrat en quatre àrees terapèutiques principals: cardiovascular, renal i metabòlica (CRM), immunologia, neurociència i oncologia”, centrat en “geografies prioritàries com els Estats Units , Xina, Alemanya i Japó".

A més, ha reiterat "el seu enfocament disciplinat i centrat en els accionistes per a l'assignació de capital. Això inclou l'actual recompra d'accions per valor de 15.000 milions de dòlars anunciada el juliol del 2023 i la intenció de continuar pagant un dividend anual sòlid i creixent, enfront dels 3,20 francs suïssos per acció pagats el 2023, sense reajustament de base després de l'escissió de Sandoz".

Noticias relacionadas

contador