ep josep sanchez llibre davant els mitjans
EUROPA PRESS

L'empresari i expolític Josep Sánchez Llibre serà nomenat president de Foment del Treball aquest dilluns per un mandat de quatre anys en el qual apostarà per liderar la tornada de les empreses que van traslladar la seva seu social fora de Catalunya.

Sánchez Llibre va advocar en la presentació fa dues setmanes de la seva candidatura per generar un clima polític "sense tensions i donar tranquil·litat jurídica" per fer possible aquesta tornada, així com construir de manera proactiva espais de diàleg i distensió amb la finalitat d'aconseguir la confiança necessària perquè les companyies tornin a Catalunya.

Va subratllar que ho farà per garantir-los que, si tornen, "no passaran pels moments d'angoixa" que considera que les empreses van viure fa un any, i ha confiat que la tornada sigui efectiva en els quatre anys que durarà el seu mandat al capdavant de la patronal.

Així mateix, va asseverar que sota la seva direcció Foment del Treball es dedicarà "únicament" a defensar els interessos empresarials de les companyies catalanes davant les diferents autoritats, independentment del partit polític que les lideri, i va rebutjar que la patronal realitzi plantejaments polítics.

Sánchez Llibre substituirà en el càrrec al també empresari Joaquim Gay de Montellà, que ha estat el president de la patronal durant els últims vuit anys.

ASSEMBLEA GENERAL

Sánchez Llibre serà proclamat com a president per l'assemblea general de la patronal la tarda d'aquest dilluns sense necessitat de votar, ja que ha estat l'únic candidat que s'ha presentat per ocupar el càrrec.

També es ratificarà a la nova junta directiva, a la qual tampoc es votarà perquè s'han formalitzat tantes candidatures com a places té aquest òrgan.

La junta directiva està formada per 76 vocals --38 en representació dels socis col·lectius sectorials, 23 dels socis col·lectius territorials i 15 dels socis individuals-- i deu més que són escollits lliurement pel president.

Després de l'assemblea general, la nova junta directiva es reunirà per designar el nou comitè executiu, les vicepresidències i altres càrrecs i representacions de la patronal.

ALTRES OBJECTIUS

El vicepresident de Conserves Dani i exdiputat de CiU al Congrés va exposar que la seva presidència també cercarà renovar i rejovenir les estructures de la patronal i augmentar la presència de dones promovent un pla d'igualtat en la pròpia organització.

Va defensar configurar un nou marc de relacions amb els sindicats i tenir una "relació fluïda" per promoure un equilibri entre les oportunitats empresarials i el benestar social.

També va sostenir que l'organització, al costat de Fepime --patronal de pimes dins de Foment del Treball--, ha de ser una "autèntica patronal de proximitat" i va explicar que preveu crear un departament que estigui en contacte permanent amb les diferents administracions, com ell mateix es va encarregar de fer des de la CEOE.

CECOT

Sánchez Llibre vol contactar amb Cecot --patronal suspesa fins a finals d'any com a sòcia de Foment-- per resoldre aquesta situació, que va qualificar com a "anòmala", i assegurar que, si es reincorpora, compleix amb els estatuts de la patronal.

En aquest sentit, Gay de Montellà va defensar en el seu comiat com a president el dimecres passat la decisió de suspendre temporalment a Cecot i va asseverar que aquesta "es podrà corregir".

"Vaig animar al fet que en un futur es pogués recuperar. Serà més fàcil amb un nou president que tindrà una capacitat d'acció diferent", va raonar.

Noticias relacionadas

contador