ep el presidente del gobierno pedro sanchez 20200313122331
Ricardo Rubio - Europa Press

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts la creació d'un mecanisme perquè els grups de fora de la Unió Europea no puguin llançar una oferta pública d'adquisició (opa) sobre cap empresa espanyola que pertanyi a sectors estratègics. El president del Govern intenta evitar que aquests grups s'aprofitin de les fortes caigudes a la borsa per apoderar-se d'alguna d'aquestes companyies.

Aquestes últimes tres setmanes, l'Ibex s'ha desplomat més d'un 35% i diverses entitats s'han situat per sota del que indiquen els seus fonamentals, per la qual cosa s'han posat a tir d'opa. Telefónica, que s'ha enfonsat més d'un 30% des del 24 de febrer, és una d'aquestes companyies. També BBVA i Santander, que s'han desplomat més d'un 40%.

Davant aquesta situació, el Govern ha decidit reforçar la normativa sobre els inversors estrangers. Sánchez ha explicat que el principal objectiu és impedir que empreses de fora del bloc comunitari aprofitessin aquesta "caiguda conjuntural" de les accions i l'"extrema volatilitat" dels mercats per obtenir el control d'empreses considerades estratègiques pel seu nombre de treballadors o pel sector en el qual operen.

Aquesta mesura forma part del paquet d'estímuls que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts per intentar pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. En concret, mobilitzarà 200.000 milions d'euros, dels quals 117.000 milions seran aportats per l'Estat i resta per entitats privades. Entre les mesures destaca la concessió d'avals per valor de 100.000 milions.

Noticias relacionadas

contador