j sainsbury sainsburys supermarket superstore sign shop shopping groceries retail
Sharecast photo / Josh White
2,68£
  • 0,02£
  • 0,90%

La britànica Sainsbury's es dispara a la borsa aquest divendres (+3,8%) després que Bestway Group hagi anunciat que ha pres una participació del 3,45% en el negoci i hagi suggerit que podria incrementar aquest percentatge.

Bestway Group és un conglomerat multinacional que té una gamma de negocis que van des de la venda a l'engròs, la construcció i la banca, i que és propietari de Costcutter i es va fer càrrec de Conviviality el 2018.

Segons ha comunicat Sainsbury's, la intenció de Bestway Group és mantenir les accions amb finalitats d'inversió i espera recolzar l'equip de gestió executiva. "Bestway Group podrà fer noves compres d'accions de Sainsbury's al mercat de tant en tant, en funció de la disponibilitat i el preu", afegeix la nota.

"L'anunci d'avui posa Bestway en companyia d'inversors de la talla de Qatar Investment Authority, així com del fons d'inversió Vesa de Daniel Kretinsky, fet que ha provocat especulacions sobre els motius que hi ha darrere del moviment, tot i que Bestway ha indicat que no té intenció de fer una oferta pel supermercat en aquest moment”, escriu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"Com és lògic, això ha suscitat la inevitable especulació que Bestway podria tenir plans més ambiciosos per al segon supermercat més gran del Regne Unit", afegeix Hewson.

Les especulacions sobre adquisicions no són noves per a la direcció de Sainsbury's. Fa uns anys, Vesa va aconseguir una gran participació a l'empresa, mentre que la mateixa Sainsbury's va fracassar en el seu intent d'adquirir Asda, que va ser bloquejat per l'Autoritat de Competència i Mercats.

Noticias relacionadas

contador