• Lestenergia compta amb nou parcs eòlics en operació
jos luis mart nez dalmau presidente de saeta yield

Saeta Yield, filial d'ACS, ha fet efectiva l'adquisició del 100% de Lestenergia - Exploração de Parques Eólicos per 104 milions d'euros. El parc està compost de nou parcs eòlics en operació. El valor empresa dels parcs adquirits a data d'adquisició se situa a l'entorn dels 186 milions d'euros, tal com ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,18€
  • 0,00%

A causa del baix nivell de palanquejament, el portafolis de Lestenergia té un alt potencial de refinançament. L'adquisició s'ha finançat amb liquiditat disponible en Saeta Yield i fons provinents de la nova Revolving Credit Facility del grup. Lestenergia començarà a consolidar-se en Saeta Yield a partir del 29 de setembre de 2017.

Els parcs eòlics de Lestenergia, englobats dins de l'acord RoFO, estan ubicats als municipis de Guarda y Castelo Branco, han consumit una mitjana de 9 anys de vida operativa i el seu factor de càrrega se situa a l'entorn del 27%.

Les turbines instal·lades als parcs són dels fabricants Gamesa, Vestas i Suzlon. Els parcs es troben adscrits al sistema regulador i tarifari portuguès, que compta amb una tarifa de feed-in-tariff de 15 anys, i un sistema cap-and-floor durant altres 7 anys addicionals. Aquest marc regulador garanteix uns ingressos en euros, predictibles i estables a llarg termini, d'acord amb els criteris d'inversió de Saeta Yield. La mitjana de vida reguladora restant és de 13 anys, si bé Saeta Yield espera operar els parcs més enllà de la vida reguladora.

L'adquisició és additiva en termes de valor i generarà fluxos de caixa addicionals des del primer any.

Noticias relacionadas

contador