sacyr, sede, 1200
Sede de Sacyr en la calle Condesa de Venadito de Madrid.Sacyr
3,68€
  • 0,01€
  • 0,38%

Sacyr ha informat aquest dilluns que, a través de la seva filial Sacyr Concessiones, ha arribat a un acord per a la venda d'una participació minoritària del 49% de l'Autopista Eresma (Espanya) al consorci format per GED Infrastructure i Caser Seguros, per un total de 69 milions d'euros, incloent-hi el deute associat a la participació alienada.

L'execució de l'operació està subjecta al compliment de les condicions suspensives habituals en aquest tipus de transaccions, segons ha notificat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Com que el grup Sacyr mantindrà el control de l'actiu se seguirà consolidant globalment, i per això l'operació no genera una plusvàlua comptable, però sí un impacte positiu en fons propis de 25 milions d'euros", ha explicat.

Aquesta desinversió s‟enquadra dins de la política de rotació d'actius madurs no estratègics i/o participacions minoritàries.

En aquest sentit, Sacyr va anunciar la setmana passada la venda del 45% de l'autopista irlandesa N6 a la gestora de fons Bestinver, fet que suposa la sortida de l'entitat del negoci de concessions a Irlanda.

Per a GED, aquesta operació suposa la primera adquisició a través del nou fons GED Infrastructures Iberia, amb el qual pretén captar 150 milions d'euros per invertir en actius d'infraestructures de mobilitat, socials, mediambientals i energia, fonamentalment a Espanya i Portugal. A aquesta inversió, segons ha informat la gestora, la seguiran altres transaccions que es troben a les últimes fases de 'due diligence'.

Noticias relacionadas

contador