ep sacyr junta generalaccionitas
SACYR

Sacyr recupera aquest divendres el repartiment de dividends amb el pagament de 0,052 euros bruts per acció als accionistes que triïn cobrar en efectiu aquesta retribució a compte dels resultats de 2017. Els socis que optin per rebre la remuneració en 'paper', rebran de la companyia una nova acció per cada 48 antigues amb què ja comptin.

  • 3,32€
  • 0,36%

El grup que presideix Manuel Manrique recupera d'aquesta manera el pagament de dividend ordinari als socis i ho fa a través d’'scrip dividend', sistema pel qual permet triar entre rebre la retribució en accions, en efectiu o en una combinació d'ambdues opcions.

Sacyr va suspendre el pagament dividends ordinaris el 2009, si bé el 2011 va realitzar un abonament puntual i el 2016 va repartir-ne un altre extraordinari amb ocasió de la venda de Testa. Així mateix, la constructora va retribuir als accionistes al passat any a través d'una ampliació de capital alliberada.

El grup reprèn ara el tradicional repartiment de dividends sumant-se a l’'scrip dividend', el sistema que segueixen moltes altres empreses cotitzades des de fa anys, entre elles les també constructores ACS i Ferrovial.

Així, d'una banda, Sacyr ofereix als socis cobrar en efectiu 0,052 euros per acció. Per a això, ha comprat a aquest preu els drets d'assignació d'accions que els hagin correspost als accionistes que van optar per aquesta alternativa. El pagament tindrà lloc avui, el 9 de febrer, segons el calendari fixat per l'empresa.

Els socis que es decantin per cobrar la remuneració 'en paper' rebran un nou títol per cada 48 que ja posseeixin. Per atendre aquest pagament Sacyr emetrà un màxim d’11,10 milions de nous títols que començaran a cotitzar en borsa el proper 1 de març.

RENDIBILITAT DEL 5%

La companyia assegura que aquest 'scrip dividend', junts amb l'ampliació alliberada que va realitzar al passat any, llança una rendibilitat del 5% per als seus accionistes. A l'actualitat, l'empresari José Moreno Carretero figura com a primer soci de Sacyr amb una participació del 16%, per davant de Demetrio Carceller, amb un 14,7%, percentatge que inclou les accions sindicades amb el grup canari Satocán.

De la seva banda, el fundador i expresident del grup José Manuel Loureda té un 7,8% al capital de la constructora, el grup Fuertes, un 6,2%, el grup hoteler canari LOPESAN, un 2,4%, i el president de la companyia, un 1,5%.

Sacyr torna a repartir dividend després que l'any passat liquidés tot el deute que tenia vinculat a la seva participació del 8,2% com a segon accionista de Repsol i mentre està immersa en una estratègia de creixement i reforçament de la seva internacionalització amb la divisió de concessions i el nou negoci de construcció industrial com a principals pilars.

Noticias relacionadas

contador