ep archivo   autopista de sacyr en chile
SACYR/ANTONIO RUIZ - Archivo

Sacyr va anunciar aquest dimecres una important actualització de la seva estratègia corporativa, que consistirà a vendre el 49% de la seva divisió de serveis i incorporar un soci minoritari al negoci d'Aigua. L'objectiu és reduir a zero el deute amb recurs, per a la qual cosa també continuarà venent actius no estratègics.

  • 3,32€
  • 0,36%

"L'operació té molt bon encaix estratègic", assenyalen els experts de Sabadell, que aconsellen comprar el valor, "perquè permetrà posar el focus en el seu negoci concessional", que segons els seus càlculs suposa el 90% del seu valor d'empresa.

I afegeixen que és en el negoci de concessions "en què ha demostrat més capacitat per generar valor". Per tant, la nova estratègia li permetrà aconseguir "una estructura de capital òptima".

Aquests analistes assignen a la divisió de serveis un valor de 486 milions d'euros, aplicant un múltiple de 6,5 vegades el valor d'empresa (EV)/Ebitda, i un valor de 147 milions al negoci d'Aigua, amb un múltiple de 10 vegades l'EV/Ebtida.

A més, assenyalen que l'impacte final de la valoració "dependrà del preu de venda" dels dos actius. En qualsevol cas, consideren que aquestes operacions "permetran a Sacyr aprofitar oportunitats de creixement orgànic i inorgànic".

Noticias relacionadas

contador