sacyr sede
sacyr
3,40€
  • 0,09€
  • 2,66%

Sacyr, a través de les seves filials Sacyr Sadyt i Sacyr Aigua, ha començat aquest dijous a operar la dessaladora d'aigua de mar a Sohar, a la costa d'Al Batinah (Oman). La inversió ha superat els 200 milions d'euros i la companyia estima que la cartera d'ingressos estimada durant els 20 anys d'operació arriba als 1.000 milions d'euros.

La constructora espanyola ha estat l'encarregada de crear la planta de dessalinització per osmosi inversa, que s'ha convertit en la segona més gran del país. Disposa de capacitat per produir fins a 250.000 metres cúbics diaris d'aigua i amb això pot donar subministrament a prop de 220.000 persones.

L'empresa pública Oman Power and Water Procurement Company va adjudicar al consorci liderat per Sacyr Aigua (51%), i en el qual també participen Oman Brunei Investment Company (25%) i Sogex Oman (24%), la concessió de la dessaladora de Sohar 4 IWP, a través de l'Acord de Compra d'Aigua (Water Purchase Agreement - WPA).

El WPA inclou el disseny, construcció, propietat, finançament, operació, manteniment i compra de l'aigua potable durant 20 anys.

Pel que fa al procés de la dessalinització, després de l'osmosi, l'aigua potable es remineralitza automàticament amb dosificadors de diferents elements que permeten ajustar la qualitat de l'aigua potable als paràmetres que determina la regulació omanita.

Noticias relacionadas

contador