• El grup que presideix Manuel Manrique ha aconseguit el finançament posant com a garantia 7,70 milions d'accions
ep presidente sacyr manuel manrique

Sacyr ha liquidat anticipadament la totalitat del deute de 769 milions d'euros que li quedava vinculat a la participació del 8,2% que té com a segon màxim accionista de Repsol, segons ha informat la constructora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 3,32€
  • 0,36%

La companyia, que aquest dilluns ha tancat amb una caiguda del 0,98%, ha obtingut els fons per liquidar totalment aquest passiu en signar una nova operació de derivats amb part dels títols que té de la petroliera. En concret, Sacyr ha aconseguit el finançament posant com a garantia 7,70 milions d'accions de Repsol. Es tracta de la tercera operació d'aquest tipus que el grup de construcció i serveis escomet, després de les dues realitzades l’any passat i amb ella liquida tot el deute que tenia associat a la seva inversió a la petroliera.

Es tracta de la tercera operació d'aquest tipus que el grup de construcció i serveis escomet, després de les dues realitzades l’any passat

Amb aquesta operació, el grup que presideix Manuel Manrique ja no haurà de destinar els dividends distribuïts per la companyia energètica a pagament d'interessos exclusivament i per primera vegada es beneficiarà directament d'ells. Com recorda la companyia a través d'un comunicat, des de l'últim refinançament al gener del 2015, quan el préstec ascendia als 2.264 milions d'euros i dins de l'estratègia de reducció de risc i deute, Sacyr ha reduït fins a zero aquest deute, per la qual cosa s'elimina també incertesa sobre un futur refinançament que ja no serà necessària.

Des de la companyia asseguren que aquesta cobertura culmina l'estratègia d'eliminació dels riscos associats a la seva participació en Repsol. El grup que presideix Manuel Manrique està convençut que l'assegurament del valor d'aquesta participació constitueix la millor via per complir amb el seu pla estratègic i posar en valor la companyia cada vegada més orientada al sector concessional i als negocis de la construcció, industrials i de serveis, apunta al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador