Sacyr, junta de accionistas

L'ampliació del canal de Panamà s'inaugurarà el proper 26 de juny, encara que Sacyr no vol que amb la fi d'aquest projecte s'acabi la seva activitat al país sud-americà. Per aquest motiu, ja està buscant nous projectes, encara que la notícia no ha agradat gaire al mercat: en aquests moments els títols de la constructora cauen gairebé un 10%.

L'empresa vol que «la seva història a Panamà no s’acabi amb el canal», ha dit el president del grup, Manuel Manrique, segons recull Europa Press. «El grup confia en el futur del país», i per això pretén continuar duent-hi a terme nous projectes una vegada acabi l'ampliació del canal.

D'aquesta manera, el president de la constructora ha assenyalat que la firma continuarà licitant per obtenir obres al país, que actualment aborda un pla d'inversions de 17.700 milions d'euros, dels quals queden per executar projectes per uns 14.160 milions d'euros.

El consorci liderat per Sacyr serà l'encarregat d'operar i mantenir la infraestructura durant tres anys després que aquesta es posi en funcionament una vegada inaugurada a finals de juny.

UN VALOR PREOCUPANT

«En aquest moment tenim els títols de Sacyr davant la zona de suport d’1,60 euros. El gràfic, rebots a banda, no pot ser més baixista si observem els impecables màxims i mínims decreixents, a més de la impecable directriu baixista que ha estat impedint qualsevol tipus de rebot consistent des de fa pràcticament un any», ha dit José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Així mateix, l'expert ha dit que també és «preocupant, sense cap dubte, el volum de negociació en la sessió d'aquest dimarts, molt més alt que la mitjana».

contador