• Dimecres que ve es revelarà si ACS lluita o no per Abertis
  • Atlantia té fins al 19 d'octubre per millorar la seva oferta
ep juntaaccionistasacs
EUROPA PRESS

La constructora ACS té fins el 19 d'octubre per presentar una contraofera per Abertis. La constructora ha de superar els 16,50 euros per acció que ofereix Atlantia per la concessionària. Els analistes de Sabadell consideren que aquesta possibilitat és negativa per a la companyia que presideix Florentino Pérez "almenys fins a conèixer-ne les condicions" i veuen clau conèixer quina participació prenen els fons a l'operació.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%

Dimecres que ve es revelarà si ACS lluita o no per Abertis. El 18 d'octubre, un dia abans que acabi el termini, es reuniria el Consell d'Administració de Hotchief (companyia a través de la qual es realitzaria l'oferta i que ACS controla amb un 71,7% del seu capital) per decidir sobre de la proposta.

"L'ampliació de capital que es comenta en Hotchief (de 5.000 milions euros segons els últims rumors, el 55% de Hotchief) implicaria que la participació d'ACS en aquesta companyia es reduiria per sota del 50%, cosa que els permetria desconsolidar el deute i seguir mantenint la qualificació creditícia (BBB)​​", indiquen els analistes.

D'altra banda, els experts de l'entitat destaquen que segueix pesant la posició que prendria Criteria, "si finalment decideix romandre en l'accionariat d'Abertis. De realitzar ACS una oferta 100% en metàl·lic per Abertis (igualant l'actual d'Atlantia i sense ajuda de possibles fons, una cosa que ens semblaria extrem i no ho esperem), això implicaria que la posició financera del nou grup se situaria en 5,5 vegades deute net/EBITDA", indiquen.

QUIN PREU POT OFERIR ACS?

Els analistes analitzen l'oferta que podria presentar la constructora que presideix Florentino Pérez. "Abertis cotitza a 17,43 euros enfront als 16,50 euros oferts per Atlantia, cosa que en la nostra opinió és un clar símptoma que el mercat descompta ja una pujada en l'oferta", indiquen al seu informe d'aquest divendres.

Aquest augment del preu es pot produir per una contraopa per un tercer o a una millora per part d'Atlantia. "Aquesta millora seria el nostre escenari central i implicaria portar l'oferta al punt mig del nostre rang objectiu (16,5-18 euros) i a prop del preu objectiu. (17,5 euros, +1% de potencial)", indiquen. En aquest sentit, Atlantia també té fins el 24 d'octubre per presentar una millor oferta.

Noticias relacionadas

contador