ep sedes de bbva y banco sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

El Banc Sabadell continua pujant en borsa (+6,75%, 0,44 euros) i Bankinter dóna per feta la seva venda al BBVA, després que tots dos bancs van confirmar aquest dilluns, després del tancament de mercat, que negocien una fusió. L'acció de Sabadell es va disparar gairebé un 25% perquè els inversors van descomptar la seva venda abans de l'anunci, i els guanys d'aquest dimarts indiquen que el mercat descompta una prima del 30% sobre el preu del divendres.

  • 1,69€
  • 3,27%

Els experts del 'banc taronja' comenten que BBVA utilitzarà els fons obtinguts després de la venda del seu negoci als EUA per afermar la seva posició a Espanya i no dependre excessivament de Turquia i Mèxic.

Després de sortir dels EUA, "Turquia augmenta per inèrcia el seu pes sobre el conjunt, la qual cosa resulta delicada des d'una perspectiva estratègica (i de prima de risc aplicable). Tenint en compte les dificultats que enfrontaria per a vendre Turquia a la vista de la delicada situació d'aquesta economia i del progressiu afebliment de la lira turca, l'única forma ràpida que té BBVA per a diluir el pes de Turquia en el conjunt és augmentar pes a Espanya", argumenten.

"Per això, i perquè Sabadell té una posició altament vulnerable, tant des del punt de vista del balanç com de la rendibilitat (ROE 1,5%, etc), pensem que aquesta operació corporativa tirarà endavant", opinen.

Per part seva, Josep Prats, gestor d'Abante, ha comentat a Capital Radio que "l'operació té sentit, sobretot per al BBVA", perquè Sabadell ha caigut més d'un 60% l'any, mentre BBVA ha caigut la meitat, un 30%. "A l'inici de l'any BBVA valia 5 vegades el Sabadell i ara val 10 vegades Sabadell", per la qual cosa el banc 'basc' farà una gran operació.

"Fins i tot amb una prima del 30%", ha dit Prats, "BBVA estaria fent un molt bon negoci", sobretot després de vendre el seu banc als EUA per 9.700 milions d'euros i adquirir el Sabadell per uns 3.000 milions. Segons aquest expert, tots dos bancs tenen "una gran capacitat per reduir costos", a Catalunya, el País Basc i el País Valencià.

Les sinergies de costos (reducció d'empleats i oficines) poden ser de 700 milions d'euros anuals, la qual cosa implicaria una reducció de plantilla de 7.000 empleats i el tancament d'entre 1.000 i 1.200 oficines, la qual cosa augmentaria de manera important el futur benefici.

Noticias relacionadas

contador