ep archivo   detalle del logo de enagas en la sede de la empresa de infraestructuras de gas natural
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els analistes de Sabadell han retallat el preu objectiu de les accions d'Enagás un 8,4%, fins als 20,13 euros per acció, i han rebaixat la recomanació fins a 'vendre' després de la pujada que ha experimentat els últims 12 mesos i dels resultats que ha presentat aquest dimarts al matí.

  • 13,76€
  • -1,01%

Aquests experts argumenten que "ens quedem sense potencial" després que l'últim any les accions de la companyia s'hagin revalorat un 23,9%, enfront del 21,4% del conjunt de l'IBEX.

Aquesta actualització de Sabadell arriba el dia en què Enagás ha presentat resultats, amb un benefici un 25% inferior el primer trimestre del 2022 respecte al mateix període del 2021, fins als 69,3 milions d'euros. Tot i això, la direcció ha assenyalat que està en línia amb el que s'esperava i per assolir l'objectiu establert de superar els 430 milions d'euros en el conjunt de l'exercici, un cop incloses les plusvàlues que es podrien derivar del procés de rotació d'actius portat a terme durant els darrers mesos.

Així mateix, els analistes de l'entitat han retallat les estimacions per al període 2022-2026, amb una mitjana del -10% a EBITDA després d'excloure l'aportació de la participació de GNL Quintero i Morelos i, en menor mesura, per l'increment de despeses associats al repunt de la inflació.

Per anàlisi tècnica, Enagás és un dels valors de l'IBEX 35 amb millors perspectives, segons César Nuez, analista de Bolsamanía. "A curt termini la companyia podria estar donant forma a un retrocés temporal, figura de continuació de tendència. Els alts nivells d'acumulació que podem apreciar a la seva sèrie diària de preus no fan més que reforçar la possibilitat del començament d'un nou impuls alcista a les properes jornades", assenyala.

Noticias relacionadas

contador