ep centro de produccion de basf en la canonja tarragona
BASF - Archivo

Els analistes de Sabadell han iniciat la cobertura de BASF amb un consell de comprar el valor i atorgant a les seves accions un preu objectiu de 57 euros, xifra que suposa un potencial de revaloració del 35% respecte als nivells actuals de cotització (42,24 euros).

  • 48,81€
  • -2,08%

Al seu informe de mercat, els estrategs del banc destaquen que malgrat la mala evolució de la indústria química i la volatilitat als seus marges, el seu flux de caixa lliure (FCF) "es manté sòlid (8% rendibilitat sobre capitalització) i la seva situació financera folgada (1,5x DN/EBTIDA mitjana 15 anys)".

En referència a això, posen de manifest que aquestes xifres no han estat reconegudes pel mercat i "després de caure un -19% vs ES50 el 2023, té el rendibilitat DPA (dividend per acció) més alta del mercat (8% enfront del 3% del sector)”, expliquen.

Des de Sabadell esperen vents de cua per la recuperació de la demanda, així com una percepció del valor com a més resilient i menys volàtil i cíclic, amb cada vegada més exposició a negocis amb més visibilitat a causa del seu capex esperat.

Amb tot, "amb unes estimacions conservadores (marge EBIT a perpetuïtat de 7,1% vs 8,6% mitjana 11 anys) el nostre DCF dona un potencial del +35%", conclouen.

contador