ep archivo   edificio del banco sabadelle en madrid espana a 31 de julio de 2020
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Banc Sabadell i EiDF han arribat a un acord per finançar amb 13,4 milions d'euros la construcció a gran escala d'instal·lacions d'autoconsum industrial mitjançant la modalitat de compravenda d'energia a llarg termini, entre 10 i 15 anys, a un preu fix pactat, tal com informa l'entitat en un comunicat.

  • 1,74€
  • 2,75%

Les dues companyies han fet aquest pas davant de la pujada de preus de l'electricitat i les previsions alcistes, que posen de manifest la necessitat d'impulsar alternatives a la crisi elèctrica per garantir preus estables i competitius per a les indústries.

L'acord contempla el finançament de 18 instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum, per un volum global de 23,6 MW, de les quals EiDF és propietària a través de sis societats diferents. Amb aquesta operació, valorada en 13,4 milions d'euros, Sinia Renovables, filial de Sabadell, entra al capital social d'aquestes societats amb un 24,9%.

Els contractes PPA, de compravenda d'energia a preu fix a llarg termini, permeten al client finançar la instal·lació d'autoconsum amb inversió zero mitjançant un acord amb l'empresa de serveis energètics amb què es pacta un preu fix per l'energia autoconsumida. EiDF assumeix el cost del projecte d'enginyeria, execució i manteniment de la planta, i n'és propietària durant el temps de durada de l'acord.

Els clients han de cedir l'ús de la coberta o els terrenys annexos en què s'implanten els sistemes. D'aquesta manera, s'obté l'energia produïda a la instal·lació al preu establert, que es manté invariable durant la durada del contracte. Els estalvis que s'aconsegueixen, diuen al comunicat, oscil·len entre un 10% i un 40%.

EiDF vol consolidar la seva oferta de PPA adaptant-se als canvis del mercat i potenciant aquest model d'explotació.

contador