ep archivo - jaime guardiola consejero delegado saliente de banco sabadell josep oliu presidente
BANCO SABADELL - ROC CANALS - Archivo

Banc Sabadell es dispara en borsa (+5%; 0,47 euros) i supera el preu que tenia mentre negociava una operació corporativa amb BBVA, quan va arribar a fregar els 0,45 euros a mitjans de novembre.

  • 1,51€
  • -0,89%

Un tancament setmanal per sobre dels 0,45 euros "activaria un interessant senyal de fortalesa", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La ruptura d'aquesta resistència seria l'"avantsala d'un moviment que el porti de manera ràpida cap al buit baixista setmanal de març als 0,6665 euros. I com a suport, la referència més important es troba als 0,3250 euros", afegeix aquest expert.

Fa unes jornades, els analistes de Bankinter van pujar la seva valoració sobre Sabadell fins als 0,50 euros per títol des 0,33 euros, en conèixer que hi hauria més interessats per la plataforma tecnològica que té el banc en la seva filial TSB del Regne Unit que pel propi negoci bancari.

El mercat especula amb una valoració de fins a 500 milions d'euros per la plataforma tecnològica (Sabis Uk), l'equivalent al 20% de la capitalització borsària de l'entitat catalana.

Des de Bankinter, consideren que "seria una bona notícia" per a Sabadell, ja que podria recuperar part de la inversió realitzada i compensar les pèrdues de la filial, que el 2020 van ser de 220 milions d'euros.

No obstant això, assenyalen que hi ha una gran incertesa sobre el preu que podria obtenir pel negoci bancari en el seu conjunt i s'especula que podria estar entre els 500 i els 700 milions d'euros.

D'altra banda, Bankinter manté el consell de neutral fins a conèixer els detalls del nou pla estratègic, la presentació del qual està prevista per al proper mes de maig, la guidance del nou CEO, César González-Bueno; i el camí a seguir el Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador