• En general, tots els bancs cotitzen el resultat electoral amb caigudes destacades
  • També registren descensos de més de l'1% en Colonial i Merlin
sabadellcaixabank

Els bancs són els que més estan caient aquest divendres dins de l'IBEX i especialment les dues entitats catalanes, CaixaBank i Sabadell. Això sí, han passat de deixar-se un 3% a cedir un 2%. Tant l'IBEX com els valors que l'integren sembla que es recuperen lleugerament respecte als descensos de l'obertura.

  • 1,72€
  • 1,54%
  • 5,12€
  • 0,08%

Els analistes ja anticipaven durant aquestes jornades prèvies que els bancs anaven a ser els que més fidelment anaven a reflectir en les seves cotitzacions el resultat electoral, i així està sent. CaixaBank es deixa un 2,4%, Sabadell cedeix un 2,23%, Bankinter retalla un 1,6%, Santander, un 1,57% BBVA i Bankia un 1,4% i un 1,2%, respectivament. Tot el sector es ressent després del triomf del bloc independentista a les eleccions catalanes.

Ciutadans ha guanyat les eleccions però el seu triomf històric no serveix per governar amb la resta de partits constitucionalistes, especialment després de la patacada del PP i que el PSOE no hagi aconseguit l'increment d'escons que buscava. El pitjor escenari estudiat pels experts s'ha complert encara que, de moment, l'IBEX es comporta millor del previst i es manté a nivells propers als 10.200 punts (10.192 punts). Els analistes preveien descensos del selectiu fins a la zona dels 10.000 punts. No obstant això, també hi havia qui assenyalava que aquest triomf independentista anava a tenir un impacte "neutral" a l'IBEX mentre es mantindria l''estatus quo'. En tot cas, l'impacte que aquest triomf pugui arribar a tenir en l'economia de Catalunya i en l'economia de tot el país segueix preocupant. De moment s'ha produït un èxode de més de 3.000 empreses, que han canviat les seves seus socials de Catalunya a altres ciutats d'Espanya. Caldrà veure fins a quin punt aquest resultat electoral s'incrementa aquest èxode i fins a quin punt es continuen deteriorant les dades econòmiques de la regió.

"Els veritablement afectats (pel resultat electoral) seran els bancs, molt lligats a macro i micro, tant per les coses bones (si vencen els constitucionalistes) com per als dolent (si aconsegueixen majoria els independentistes)", assenyalava aquest dijous Roberto Brezal, analista d’Orey iTrade. "També es veuran afectades les companyies més exposades a Catalunya, com Grifols i Colonial, que han patit en els moments de més incertesa i després han recuperat en els moments de tranquil·litat", afegia.

En aquests moments, Colonial es deixa un 1,46% i Merlin Properties cedeix un 1,53%. Grifols cau lleugerament (-0,22%).

Noticias relacionadas

contador