La major part dels bancs que operen a Espanya (excloent-ne, una vegada més en parlar d'aquest assumpte, Santander, BBVA i CaixaBank) han decidit posar-se d'acord perquè els seus clients puguin treure diners als caixers de la competència sense cost o amb una comissió bastant inferior a 2 euros.

Les entitats han creat dos grups, l’un organitzat entorn de Sabadell i Bankia, i l’altre, al voltant del Popular i Bankinter, que permetrà que els clients utilitzin els caixers que no són del seu banc en condicions preferents.

D’aquesta manera, el sector busca adaptar-se a la norma aprovada pel Govern fa uns mesos per evitar el cobrament d'una doble comissió als caixers als no clients. L'Executiu va reaccionar així, tal com recorda El Periódico, després de la decisió de CaixaBank, que pensaven secundar BBVA i Santander, de cobrar 2 euros als no clients per l'ús dels seus caixers, al·legant que havien d'amortitzar tot el que havien gastat en la millora de la seva xarxa de caixers i beneficiar els seus clients.

QUÈ HA DECIDIT CADA GRUP?

En el cas del grup que lideren Sabadell i Bankia, aquests havien aconseguit, prèviament a la publicació de la nova norma, un acord que ha estat modificat establint preus diferents interns del grup i unificant els aplicats als bancs no integrats en l'acord. Segons això, les entitats d'Euro 6000 cobraran 45 cèntims d'euro quan un client de qualsevol d'elles tregui diners als seus caixers. Si l'operació té lloc entre aquests bancs i Sabadell i Bankia, el cost de cada operació s'elevarà a 65 cèntims. Finalment, si qui extreu diners és algú amb una targeta de qualsevol altra entitat, aliena a aquesta aliança, el cost de l'operació oscil·larà entre 1,5 i 2 euros, informa Expansión.

En el cas de Bankinter, Popular i Cajamar, s’estableix que les operacions dins del grup tindran un cost d'entre 60 i 80 cèntims d'euro. Els qui no pertanyin a aquests bancs hauran de pagar un euro per operació.

contador