• L'impacte de la crisi política queda "molt delimitat", assenyalen els analistes del banc
  • La companyia ha mantingut els seus objectius per a aquest any
nh hoteles, nh, hotel

NH Hotels va presentar resultats aquest dimecres i ahir, dijous, va fer una presentació que ha convençut els experts de Banc Sabadell. En opinió d'aquests analistes, els comentaris que va fer la companyia hotelera durant la passada jornada "segueixen apuntant a una demanda sòlida a les principals places europees".

  • 4,10€
  • 0,36%

D'altra banda, la incertesa política queda "molt acotada", afegeixen des de Sabadell, alhora que ressalten que la tendència sembla millorar ja des de novembre.

"De cara a 2018 creiem que la visibilitat és elevada, ja que, a més de la bona situació de la demanda, hi ha diversos factors que ajudaran que això sigui així, com l'important any de fires a Alemanya, el final de les reformes, el 'ramp up' de les inversions dels últims anys i la renegociació de contractes de lloguers el 2017", expliquen des de Banc Sabadell. Segons els analistes del banc, tot això aportarà certeses al seu EBITDA per 2018 de 260 milions d'euros.

"En definitiva, després de la caiguda del valor aprofitaríem per comprar ja que, a més de potencial, hi ha visibilitat operativa i catalitzadors a curt termini", recomanen des de Sabadell.

SOBRE LES XIFRES...

NH Hotels va guanyar 24,5 milions d'euros fins a setembre, fet que suposa un augment del 13,7% en comparació del mateix període de 2016, incloent-hi plusvàlues netes per rotació d'actius amb un efecte positiu de 26 milions d'euros.

El resultat net recurrent va ser de 27,1 milions d'euros fins a setembre, cosa que implica una millora de 22,6 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, en la seva totalitat per la millora del negoci hoteler.

De gener a setembre, els seus ingressos van arribar als 1.168,6 milions d'euros, fet que suposa un 6,7% més respecte al mateix període de l'any anterior (una alça del 6,8% a tipus constant).

Els experts destaquen el fet que NH Hotel mantingui el 'guidance' per a aquest any tot i l'impacte negatiu a Barcelona vist a l'octubre i del terratrèmol a Mèxic. Sobre el primer efecte, l'hotelera ha comentat que, en un escenari molt negatiu, podria tenir un impacte d’1-2 milions d'euros el 2018. A més, creu que, atès que més del 50% depèn de client de vacances, l'impacte serà limitat. Pel que fa a Mèxic, és un efecte que s'anirà diluint i, a més, esperen rebre compensacions per les assegurances.

NH Hotel ha confirmat, a més, que preveu tancar una important operació de venda d'un actiu durant les pròximes setmanes que creuen que serà molt positiva per als seus interessos i generarà importants plusvàlues.

Noticias relacionadas

contador