• Aquestes caigudes arrosseguen el sector, Meliá Hotels és el segon valor que més cau a l'IBEX
  • El grup xinès va vendre 4 milions d'accions de la companyia hotelera per fer front als seus problemes de liquiditat
ep juntaaccionistasnh hoteles
EUROPA PRESS

NH Hotels es deixa a prop d'un 5% al ​​Mercat Continu un dia després que s'hagi informat que el grup xinès HNA ha venut 4 milions d'accions de la companyia hotelera. Aquest nombre d’accions correspon a l’1,14% del capital d'NH Hotels.

  • 4,10€
  • -1,80%
  • 2,28€
  • -1,94%

Les caigudes de NH Hotels estan afectant el sector hoteler a la borsa espanyola. Així, Meliá Hotels cedeix un 2% arrossegat per NH i se situa com el segon valor amb pitjor comportament només per darrere de Siemens Gamesa, que es deixa un 7% a l'IBEX 35.

El grup xinès compta amb gairebé el 30% (29,3%) del capital d'NH Hotels. Aquest dilluns va informar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de la formalització "a través de la seva filial Tangla Spain, d'un contracte de venda i pacte de recompra (REPO) d'accions d'NH, amb un inversor institucional que proveirà liquiditat a HNA de manera global, en el context del finançament interna del grup HNA". La raó d'aquesta venda és per fer front als seus problemes de liquiditat.

Els analistes de Banc Sabadell apunten que és "una notícia negativa d'impacte limitat". A més, explica que el pacte de recompra indicaria que la voluntat d’HNA és mantenir la seva participació en NH, si bé l'operació podria mostrar les seves necessitats de liquiditat (en línia amb els rumors de les últimes setmanes), que "entenem que podria obligar-los en un futur a vendre la seva participació en NH, cosa que podria suposar pressió sobre el valor". La recomanació de Banc Sabadell és vendre les accions de NH Hotels.

Noticias relacionadas

contador