ep avionryanair 20181102152912
RYANAIR
17,52£
  • 0,00£
  • 0,00%

Ryanair ha anunciat el seu benefici anual més baix en quatre anys i ha anticipat que els beneficis podrien caure encara més el proper any, ja que l'aerolínia de major pressupost d'Europa lluita contra l'excés de capacitat, el Brexit i els retards en el lliurament del Boeing 737 Max. Després de publicar aquests resultats, Ryanair es deixa més d'un 6% en borsa.

L'aerolínia va registrar una caiguda del 29% en el seu benefici net fins al 31 de març, fins als 1.020 milions d'euros des dels 1.450 milions d'euros de l'any previ. El consens d'analistes esperava un benefici de 1.030 milions.

La companyia irlandesa ha explicat que els retards en el lliurament del Boeing 737 Max després dels problemes que ha viscut aquest aparell a tot el món, l'han obligat a reduir la seva capacitat en al voltant d'un milió de passatgers l'any fins al març de 2020.

Ryanair tenia previst rebre 5 Max 737 entre abril i juny i 42 més abans de març de 2020. El director financer de l'aerolínia, Neil Sorahan, ha declarat que espera que Ryanair rebi les seves primeres entregues l'octubre i que els lliuraments futures estaran "una mica endarrerides". Sorahan ha afegit que la companyia planeja tenir converses amb Boeing sobre una futura compensació.

Ryanair és un dels majors clients del Max de Boeing. Aquest model ha estat posat en dubte i la companyia ha hagut de actualitzar-lo després del fatal accident d'Ethiopian Airlines el març que va causar la mort de 157 passatgers.

El benefici de l'any fins al 31 de març de 2020, incloent-hi Laudamotion, podria ser entre 750 i 950 milions d'euros, ha avançat Ryanair. El benefici, incloent-hi les pèrdues excepcionals de Laudamotion aquest any, va ser de 880 milions d'euros.

Ryanair ha indicat també que les seves tarifes durant sis mesos fins a finals de setembre van ser inferiors a les de l'any passat i que espera que la tendència continuï, i ha afegit que no té visibilitat per a la segona meitat del seu any fiscal.

Diversos rivals han advertit durant les últimes setmanes d'un pitjor entorn professional, en part a causa de l'excés de capacitat i en part perquè els viatgers europeus s'estan demorant en reservar les seves vacances d'estiu per por del que passi amb el Brexit.

"Les tarifes baixen, el tràfic puja, els costos pugen: més del que hem estat veient durant diversos trimestres en Ryanair i en tot el sector de les línies aèries europees. Ryanair ha emès un parell d'advertències sobre els beneficis durant l'últim any i hi ha pocs indicis que les coses estiguin millorant realment, ja que encara hi ha molta pressió sobre els marges. Les xifres i perspectives d'avui per tot l'any confirmen el mal moment. Esperem que l'estiu de 2019 sigui el pitjor de tots", assenyala Neil Wilson, responsable d'anàlisi de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador