ep avionesryanair 20170217094601
EUROPA PRESS
17,52£
  • 0,00£
  • -1,95%

Ryanair ha comunicat aquest divendres que redueix les seves previsions de beneficis per a tot l'any a causa que s'espera que es redueixin les tarifes d'hivern. L'aerolínia irlandesa aquest divendres no descarta, a més, una rebaixa addicional si el Brexit causa esdeveniments inesperats. És la seva segona advertència de beneficis en tres mesos.

Aquest anunci de Ryanair ha fet que les accions de l'aerolínia caiguin durant la sessió d'aquest divendres més d'un 3%. A més, ha arrossegat la resta del sector europeu, així que IAG és l'únic valor de l'IBEX-35 que cotitza en negatiu i es deixa al voltant d'un 1%.

L'aerolínia redueix el seu rang de guanys des de l'actual, que se situa entre els 1.100 i 1.200 milions d'euros, al rang d'entre 1.000 i 1.100 milions d'euros. Abans de l'anterior advertència, l'octubre de l'any passat, Ryanair esperava uns guanys d'entre 1.250 i 1.350 milions d'euros.

Espera que les tarifes més baixes es vegin compensades parcialment per un creixement anual del trànsit més fort a l'esperat

Ryanair ha culpat d'aquesta reducció les tarifes més baixes del que s'esperava durant la segona meitat del seu any fiscal. A causa de l'excés de capacitat de curta distància a Europa, la companyia preveu que aquestes tarifes es reduiran un 7%. No obstant això, també s'espera que aquestes tarifes més baixes es vegin compensades parcialment per un creixement anual del trànsit més fort a l'esperat, que ara s'espera que creixi un 9%, fins als 142 milions de passatgers.

Per la seva banda, el president executiu de Ryanair, Michael O'Leary, ha dit que és possible una nova rebaixa en les perspectives de guanys a causa de la incertesa sobre els termes de la sortida planejada del Regne Unit de la Unió Europea (UE) al final de març. "Creiem que aquest ambient de tarifes més baixes continuarà sacsejant, a més, competidors que generen pèrdues", afegeix.

La companyia irlandesa presentarà oficialment els seus resultats del seu tercer trimestre fiscal el proper 4 de febrer. Actualment, Ryanair és la primera aerolína a Europa, ja que transporta 141 milions de passatgers l'any. Assegura que la seva flota d'avions li permetrà reduir les seves tarifes i augmentar el trànsit de passatgers a 200 milions anuals el 2024.

"Les aerolínies estan sota pressió" després de l'advertència de Ryanair, afirmen els analistes d'IG, que afegeixen que "està clar que la guerra de preus s'intensificarà a mesura que avancem, amb British Airways amb un risc particularment alt a causa de la seva incapacitat per satisfer als consumidors de baix cost o alta gamma".

Des de Markets.com consideren que "fins i tot quan les pressions de la demanda disminueixen, és cert que el sector en el seu conjunt és molt hàbil per compensar el creixement de qualsevol marge a través de tarifes més baixes. A més d'això, podem afegir una bona dosi d'incertesa pel Brexit suma per suggerir que aquest és un període molt incert per a les aerolínies, encara que les més grans com Ryanair, EasyJet o IAG estan preparades per tirar endavant de la consolidació del sector".

Noticias relacionadas

contador