ep aviones de ryanair 20200309175105
RYANAIR - Archivo

Ryanair ha notificat als treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) declarat nul per l'Audiència Nacional la seva readmissió a la plantilla de l'aerolínia i la seva inclusió a l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major al qual s'ha acollit per la crisi del coronavirus, segons informa el sindicat USO.

Aquests 224 treballadors afectats per l'ERO procedien de les bases de Tenerife, Lanzarote, Las Palmas i Girona, un procediment que va ser denunciat pels sindicats dels treballadors i que va ser declarat nul el 24 d'abril per l'AN.

La sentència obligava l'aerolínia a readmetre els 224 treballadors afectats amb les mateixes condicions anteriors a l'acomiadament col·lectiu i al pagament dels salaris deixats de percebre, una decisió que la companyia pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Encara no s'ha produït l'alta dels treballadors a la Seguretat Social, que ha de ser amb data a 8 de gener, quan es va fer efectiu l'acomiadament.

D'altra banda, Ryanair va anunciar la setmana passada la seva intenció d'acomiadar 3.000 treballadors, entre pilots i tripulants de cabina (TCP) a tota Europa en un termini de dos anys, a més de fer una reestructuració d'horaris i salaris i tancar bases.

Noticias relacionadas

contador