• L'aerolínia ha confirmat els seus objectius per a aquesta any en una forqueta d'entre 1.400 i 1.450 milions d'euros
ep ryanair 20170724095702
RYANAIR

Ryanair acaba de presentar resultats, i ha explicat que va registrar un benefici net de 397 milions d'euros en el seu primer trimestre fiscal, finalitzat el passat 30 de juny. Aquesta xifra és un 55% superior a la collida en el mateix període de l'exercici anterior, de 256 milions d'euros.

  • 17,52£
  • -1,95%

En un comunicat, del que es fa ressò Europa Press, l'aerolínia irlandesa ha assenyalat que en aquest mateix període va elevar un 13% la seva xifra d'ingressos en el període d'abril a juny, fins als 1.910 milions d'euros, enfront dels 1.687 milions de l'any passat.

El director executiu de Ryanair, Michael O'Leary, ha celebrat l'increment en el benefici aquest trimestre, però ha advertit que es troba "distorsionat" per l'absència de Setmana Santa en el període anterior. O'Leary també ha destacat que les tarifes van augmentar un 1% pel fort mes d'abril, impulsat per la Setmana Santa, fins als 40 euros, la qual cosa va compensar una lliura esterlina "adversa", uns descensos de l'ingrés per equipatge i l'efecte dels recents atemptats de Londres i Manchester.

L'aerolínia irlandesa 'low cost' va transportar durant el període 35 milions de passatgers, un 12% més que en el seu primer trimestre del passat exercici.

CANVIS DAVANT DEL 'BREXIT'

Respecte al 'Brexit', la companyia ha anunciat que seguirà fent campanya en contra del mateix i ha assenyalat que la partida de Regne Unit de la Unió Europea (UE), que han datat el març de 2019, podria deixar poc marge temporal per negociar les condicions en el seu negoci, així com "poca voluntat per ambdues parts", per la qual cosa ha anunciat un possible desplaçament "de part o tota la flota a Regne Unit a Europa Continental" l'abril de 2019. "Tenim plans en marxa i ens adaptarem, com sempre, a tots els canvis en l'entorn per l'interès dels nostres clients i inversors", han dit des de l'aerolínia.

Per al conjunt de l'exercici, Ryanair ha confirmat els seus objectius en una forqueta d'entre 1.400 i 1.450 milions d'euros, si bé aquesta avaluació depèn de les reserves que es facin a l'estiu i de l'evolució de les tarifes durant la segona meitat de l'any. També ha advertit de les vagues de controladors aeris, del risc d'atemptats terroristes i de les conseqüències del 'Brexit'.

Noticias relacionadas

contador