ep archivo   javier lopez belmonte encina vicepresidente de datos de rovi en el centro de la imagen
ROVI - Archivo

Laboratoris Rovi ha anunciat aquest dijous el nomenament com a consellera externa independent de Teresa Corzo Santamaría. Alhora, ha comunicat la renúncia com a conseller i membre de les Comissions d'Auditoria i de Nomenaments i Retribucions de José Fernando de Almansa amb efectes d'aquest dimecres, 14 de desembre.

  • 83,30€
  • 2,15%

El motiu d'aquesta renúncia rau en el propòsit d'Almansa de possibilitar que Rovi doni compliment el 2022 a la recomanació de bon govern sobre diversitat en la composició del consell d'administració, facilitant que pugui nomenar aquest mateix exercici una consellera independent per cobrir la vacant que deixa, considerant també la proximitat del venciment del càrrec, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

I és que amb la incorporació de Corzo al Consell, la companyia assoleix l'objectiu previst en la recomanació 15 del Codi de Bon Govern de les Societats Cotitzades de la CNMV per a aquest any pel que fa al foment de la diversitat de gènere al Consell d'Administració, en la mesura que el nombre de conselleres representen un 43% dels membres d'aquest òrgan (tres de set). A més, la nova consellera reforçarà els coneixements i les competències del Consell en matèria de gestió de riscos, auditoria i finances.

Així mateix, Rovi ha creat un Comitè Assessor, com a òrgan intern permanent, de caràcter informatiu i consultiu, sense funcions executives, amb facultats d'informació i assessorament dins del seu àmbit d'actuació. El Comitè Assessor de Rovi prestarà assessorament estratègic al Consell d'Administració, així com a les comissions i a l'alta direcció de la Societat, en relació amb el disseny, desenvolupament i, si escau, posada en marxa de l'estratègia de negoci de la Societat. El Comitè Assessor estarà inicialment compost per José Fernando de Almansa, que ocuparà el càrrec de president, i per Gabriel Municio Ollero, que serà secretari no membre del Comitè Assessor, a més d'altres professionals.

Noticias relacionadas

contador