ep archivo   planta de rovi en granada
LABORATORIOS ROVI - Archivo

Mentre segueixen les investigacions per les dues morts que es van produir al Japó atribuïts a un lot defectuós de vacunes contra la Covid de Moderna produït per l'espanyola Rovi, la companyia, que es deixa en borsa més d'un 20% des que saltés la notícia dijous passat, rep les primeres retallades per part dels analistes.

  • 82,70€
  • 2,78%

Bankinter ha baixat el seu consell fins a neutral des de comprar, i ha posat el seu preu objectiu en revisió. En declaracions del seu director d'anàlisi, Ramon Forcada, és moment de mantenir-se al marge atesos els problemes de la companyia amb Moderna, amb la qual té un acord per produir l'última fase (envasat i omplert) de la seva vacuna contra el coronavirus.

Dijous passat es coneixia que diversos lots de la vacuna de Moderna produïts per Rovi i destinats al Japó s'havien vist contaminats, de manera que el país havia decidit immobilitzar-los, localitzant posteriorment encara més dosi deteriorades que igualment va requisar.

Rovi envasa la vacuna de Moderna i preveu iniciar properament la fabricació del seu compost actiu. L'empresa no desglossa l'efecte de les vendes a Moderna en els seus resultats, encara que durant el primer semestre del 2021 aquestes van augmentar un 52% i el benefici net atribuït un 72% impulsats per aquest efecte.

"La cotització de Rovi està patint un càstig molt superior al de la pròpia Moderna i Takeda (distribuïdor de la vacuna al Japó). Preventivament, i a l'espera de conèixer els resultats de la investigació, retallem la nostra recomanació de Rovi a neutral des de comprar i posem en revisió el nostre preu objectiu de 68,30 euros", conclouen des del banc.

Noticias relacionadas

contador