ep imagenrecursologolaboratorios farmaceuticos rovi
ROVI - Archivo

Rovi continua aquest divendres el seu ral·li a la borsa després de disparar-se un 7,4% a la sessió d'ahir. La companyia farmacèutica puja un 7% més després d'anunciar aquest dijous una col·laboració amb Moderna per a la fabricació a gran escala de l'ompliment i acabat del vaccí candidat ARNm contra la Covid-19 de Moderna a les seves instal·lacions de Madrid.

  • 85,00€
  • 0,35%

Els experts de Bankinter diuen aquest divendres que som davant d'una "molt bon notícia" i els accionistes també ho interpreten així. Rovi proporcionarà la capacitat d'ompliment i acabat de vials mitjançant l'adquisició d'una nova línia de producció i equips per a la formació, l'ompliment, la inspecció visual automàtica i l'etiquetatge per a la producció de centenars de milions de dosis del vaccí. L'espanyola també contractarà el personal addicional necessari per dur a terme les operacions de fabricació i producció. A través d'aquest acord, proveirà mercats fora dels EUA.

"S'espera que la vacuna de Moderna arribi a bon port i podria estar disponible a principis de 2021. Canviem la nostra recomanació (de Rovi) a 'comprar' des de 'neutral' i posem en revisió el nostre preu objectiu de 24,70 euros", assenyalen els experts de Bankinter.

Els analistes de Renta 4 es mostren més cautelosos. Subratllen que l'experiència de Rovi com a fabricant d'injectables per a tercers ha estat fonamental i que aquest acord enforteix aquesta divisió de gran valor afegit. Encara que reconeixen que la notícia és positiva, també assenyalen que és difícil d'estimar el seu impacte en valoració per variables encara desconegudes.

En primer lloc, expliquen aquests experts, hi ha la variable de l'èxit (o no) del vaccí de Moderna, que inicia aquest mes la fase III amb 30.000 pacients. En segon lloc, caldrà veure si n'hi haurà prou amb una única dosi, encara que tot apunta al fet que seria necessari vacunar-se anualment. En tercer lloc, dependrà de l'èxit de Moderna en la venda del vaccí. Per tot això, de moment Renta 4 no toca la seva valoració de Rovi, que està en revisió (previ objectiu de 25,36 euros i recomanació de 'sobreponderar').

Noticias relacionadas

contador