ep archivo   logo de los laboratorios farmaceuticos rovi en sus oficinas en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts confien que Rovi recuperi després de la caiguda del 13% de la passada sessió, i això és el que està passant aquest divendres. La farmacèutica puja un 4,5% després d'enfonsar-se per la contaminació de la vacuna de Moderna. Japó ha bloquejat l'ús d'1,63 milions de dosis pertanyents a tres lots que han estat retirats com a mesura de precaució per la possible presència d'impureses als vials. Els tres lots han estat produïts per Rovi a la planta d'Espanya. Moderna i Rovi estan investigant els fets, si bé descarten problemes de seguretat i eficàcia.

  • 82,80€
  • -2,59%

"El valor hauria de recuperar-se força després del fort descens d'ahir (Moderna va pujar aquest dijous un 0,6%, fins als 400,30 dòlars), perquè el Japó ha anunciat que afecta només tres lots i que reprendrà les vacunacions amb Moderna aquest mateix dissabte. Com a referència, el Japó va signar un acord per rebre 100 milions de dosis, que seran lliurades aquest any i al pròxim", expliquen des de Bankinter.

El bloqueig sofert al Japó s'assembla molt a altres interrupcions temporals d'altres vacunes: a Macau i Hong Kong es va interrompre temporalment la vacuna de Pfizer i BioNTech, i als EUA, la vacuna de Johnson & Johnson. En aquest context, "mantenim recomanació de comprar. Rovi és una companyia beneficiada per l'efecte Covid-19 i per l'acord amb Moderna per fabricar el principi actiu de la vacuna", expliquen des del 'banc taronja'.

POSSIBLES EFECTES EN ACORDS AMB MODERNA

Des de Banc Sabadell es mostren menys positius, perquè creuen que el que ha passat podria tenir efectes al futur en els eventuals acords amb Moderna. No obstant això, els analistes del banc consideren que és aviat per xifrar l'impacte, més quan la companyia ha delimitat la possible contaminació a només tres lots.

"En la nostra valoració, l'acord amb Moderna equival a 10 euros/acció. L'acció cau més d'11 euros des de dilluns, per la qual cosa entenem que la cotització ja hauria descomptat, després dels descensos d'ahir, un escenari pessimista pel que fa al futur de la seva relació amb Moderna. No obstant això, considerem que els detalls que pugui aportar Rovi al futur seran clau, especialment si tenim en compte la bona evolució recent del valor, fins i tot després de la forta retallada del dia d'ahir", explica Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador