• Aquesta venda forma part del pla de simplificació del negoci del seu conseller delegat
rolls-royce-voit-une-demande-dans-le-milieu-de-marche

El fabricant de vehicles britànic Rolls-Royce ha anunciat aquest dilluns la venda la seva filial alemanya L'Orange, fabricant de components de motors dièsel, a l'empresa d'enginyeria amb seu als Estats Units, Woodward. El preu d'aquest acord rondaria als 700 milions d'euros.

  • 4,27£
  • 1,64%

Les accions de Rolls-Royce lideren les pujades del FTSE britànic, on el fabricant capitalitza 16.300 milions de lliures (18.500 milions d'euros). La seva cotització repunta un 2,2% aquest dilluns, després de conèixer aquesta notícia. El fabricant de vehicles britànic ha decidit realitzar aquesta venda com a part d'un pla per simplificar el seu negoci. S'espera que l'acord es tanqui a finals del segon trimestre de 2018 i està subjecte a l'aprovació de les autoritats de competència alemanyes, van afirmar les companyies implicades.

"Aquesta transacció es basa en les mesures que hem pres durant els últims dos anys per simplificar el nostre negoci", va afirmar Warren East, conseller delegat de Rolls-Royce, en un comunicat. El fabricant britànic ha afirmat aquest dilluns que L'Orange continuarà sent un proveïdor clau per al seu negoci de sistemes d'energia.

L'Orange fabrica motors per a trens, maquinària d'agricultura i mineria. La companyia alemanya va obtenir un benefici operatiu subjacent de 64 milions d'euros el 2017. "La desinversió de L'Orange permet a Rolls-Royce Power Systems enfocar-se en altres oportunitats de creixement a llarg termini i la nostra empresa pot assignar el nostre capital a tecnologies centrals i negocis que generen majors rendiments per al grup", afegeix East.

Rolls Royce havia anunciat al gener que estava revisant opcions estratègiques per a L'Orange. En aquest sentit, l'executiu del fabricant britànic també sondeja la possible venda del negoci marí comercial deficitari de la companyia, que dissenya i fabrica equips utilitzats per a l'extracció de petroli i gas.

Noticias relacionadas

contador