ep josep pique
Josep Piqué

BILBAO, 19 (EUROPA PRESS)

Josep Piqué és el nou president del consell d'administració d'Indústria de Turbo Propulsores (ITP), que passa a denominar-se ITP Aero en el marc d'una renovació de la marca després de la seva adquisició per part de Rolls-Royce, segons ha informat l'empresa en una nota.

L'exministre substitueix Ricardo Martí Fluxá en la presidència de l'empresa, dedicada al disseny i producció de components de motors aeronàutics i la seu dels quals se situa a Zamudio (Biscaia).

Com a resultat del canvi accionarial després de la presa de control per part de Rolls-Royce, el Consell d'ITP estarà constituït per un grup de directius de la firma britànica i directors independents, entre ells el president d'Euskaltel, Alberto García Erauzkin, i Josep Piqué, nou president.

L'empresa ha passat a formar part del grup Rolls-Royce després d'aprovar el Govern l'adquisició del 53,1% del capital restant d'ITP, prèviament propietat de l'enginyeria basca Sener.

Després de la compra per part de la firma britànica, l'empresa ha confirmat el seu pla estratègic ITP 2020, que preveu una inversió de 400 milions d'euros durant els propers anys.

contador