dl rio tinto miner mining pilbara iron ore australia ftse 100 min
Company photo / Rio Tinto

Rio Tinto ha llançat una advertència de beneficis advertint que els seus guanys es veuran afectats a la segona meitat d'any a causa de l'escassetat de mà d'obra relacionada amb la Covid-19 a l'estat d'Austràlia Occidental, ric en recursos, i de l'augment de la inflació. Les seves accions cauen divendres al voltant d'un 2%.

  • 53,71£
  • -0,32%

L'augment de casos de Covid-19 en les seves operacions de Pilbara ha portat a "nivells elevats d'absències no planificades", fet que va provocar una caiguda del 2% en els enviaments de la matèria primera siderúrgica a la primera meitat fins al juny, ha dit la minera.

A això s'hi afegeix una menor demanda xinesa, la caiguda dels preus de les matèries primeres i l'amenaça de recessió, cosa que està provocant vents en contra "considerables". "Els creixents temors de recessió i una disminució en la confiança del consumidor" havien empès a la baixa els preus de les matèries primeres durant el trimestre".

La minera anglo-australiana va dir que la demanda del seu mercat més gran, la Xina, havia "tocat fons" al maig a causa dels bloquejos per la Covid-19. Si bé la demanda es va recuperar al juny, la companyia va dir que "roman la incertesa atès el potencial de brots en curs".

Rio Tinto publicarà els seus resultats financers del primer semestre el 27 de juliol.

contador