ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol
Antonio Brufau i Josu Jon Imaz durantla junta d'accionistas de Repsol.EUROPA PRESS

Repsol ha comunicat el calendari del proper scrip dividend ( 'Repsol Dividend Flexible') que s'abonarà entre els mesos de juny i juliol de 2017 que coincideix amb les dates quan habitualment s’abonava als accionistes el tradicional dividend complementari.

  • 14,87€
  • 1,29%

D'acord amb la fórmula aprovada per la junta general i tenint en compte el preu de tancament de la cotització de Repsol del dia 18 de maig de 2017 (14,645 euros per acció), el preu del compromís de compra per part de Repsol de cada dret d'assignació gratuïta se situaria en 0,431 euros per dret i el nombre de drets d'assignació gratuïta necessari per l'assignació d'una acció nova de Repsol seria de 33. No obstant això, el preu del compromís de compra de cada dret d'assignació gratuïta i el nombre de drets d'assignació gratuïta necessaris per rebre una acció nova dependran dels preus mitjans ponderats de l'acció de Repsol corresponents als dies 31 de maig i 1, 2, 5 i 6 de juny de 2017.

Està previst que l'import definitiu d'aquestes magnituds i la resta d'informació de l'ampliació de capital es comuniqui, mitjançant fet rellevant, el proper dia 7 de juny de 2017. La resta del calendari és el següent:

- 9 de juny de 2017: publicació de l'anunci de l'augment de capital al BORME (Butlletí Oficial del Registre Mercantil). Últim dia de negociació de les accions de Repsol amb dret a participar al programa 'Repsol Dividend Flexible' (last trading date).

- 10 de juny de 2017: començament del període de negociació dels drets d'assignació gratuïta i del termini per sol·licitar la retribució en efectiu.

- 12 de juny de 2017: primer dia hàbil borsari següent al 'últim trading date'. Inici de la negociació efectiva dels drets d'assignació gratuïta, i, per tant, data a partir de la qual les accions de Repsol cotitzaran 'ex-cupó' (ex-date).

- 13 juny de 2017: data efectiva de liquidació de les operacions realitzades el 9 de juny (record date).

- 23 juny de 2017: fi del termini per sol·licitar la retribució en efectiu en virtut del compromís de compra de drets que assumirà Repsol.

- 30 juny de 2017: fi del període de negociació de drets d'assignació gratuïta. Adquisició per Repsol dels drets d'assignació gratuïta d'aquells accionistes que hagin sol·licitat la seva compra per part de Repsol.

- 4 juliol 2017: tancament de l'augment de capital i comunicació, mitjançant fet rellevant, del resultat final de l'operació. Pagament d'efectiu als accionistes que hagin optat per vendre els drets d'assignació gratuïta a Repsol en virtut del compromís de compra.

- 17 de juliol de 2017: data estimada d'inici de la contractació ordinària de les noves accions a les borses espanyoles, subjecte a l'obtenció de les corresponents autoritzacions.

Amb el pagament del dividend complementari, el DPA total amb càrrec a 2016 ascendeix a 0,76 euros/acció, en línia amb el de l'any anterior i així compleix amb el compromís de la companyia de mantenir el dividend. "Considerem que, al futur, un cop les agències de ràting millorin la seva qualificació creditícia de la petroliera (fins a 'BBB' per S&P, que recentment ha elevat la perspectiva de negativa a estable), podríem assistir a l'eliminació del format scrip al dividend, recompra d'accions i millora del dividend. Reiterem la nostra recomanació de mantenir", assenyalen els experts de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador