• La pugna entre l'OPEP i els productors nord-americans persisteix i l'equilibri entre oferta i demanda sembla que trigarà a arribar
  • Totes les petrolieres estan caient avui en borsa, com Eni o Total, que es deixen més d'un 2,5%
ep sederepsol
REPSOL

Repsol porta tot el matí d'aquest dijous sent el pitjor valor del selectiu. La companyia cau un 1% a primera hora (No obstant el cru rebotava modernament) per la caiguda que va sofrir ahir el preu del petroli, amb retallades superiors al 5%. A aquestes hores, amb el cru una altra vegada en nombres vermells (-1,5% de mitjana), Repsol incrementa les seves pèrdues (-3%).

Repsol no és l'única petroliera que cau a Europa. El sector està sofrint i Eni o Total, per exemple, es deixen un 2,5% cadascun. Els forts descensos d'aquest dimecres van venir de la mà de les últimes dades de l'Administració d'Informació Energètica dels Estats Units (EIA, per les seves sigles en anglès), que van mostrar un increment setmanal dels inventaris de cru de 8,2 milions de barrils, molt per sobre de l'esperat.

Aquestes dades posen en evidència la 'pugna', molt present en el sector, que mantenen els grans productors de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els 'no-OPEP' amb els productors de cru nord-americans. Des de l'arrencada d'any s'ha parlat dels esforços de l'OPEP per retallar la producció enfront de l'increment de la producció per part de les productores de cru d'esquist als Estats Units.

"Tot fa pensar que, malgrat les retallades de producció, l'excés d'inventaris acumulats en l'àmbit mundial retardarà alguns trimestres més de l'esperat aconseguir l'equilibri entre oferta i demanda en el sector del petroli", assenyalen en el seu informe diari els experts de Link Securities. Per la seva banda, Michael McCarthy, cap d'estratègia de mercat de CMC Markets a Sydney, va dir a Reuters que l'alça en els preus d'avui dijous podria durar poc temps. "Un dels factors (que estan pressionant els preus del cru) és l'enfortiment del dòlar nord-americà davant les expectatives d'una pujada de tipus als Estats Units".

Noticias relacionadas

contador