• Maite Ballester Fornés, Isabel Torremocha Ferrezuelo i Mariano Marzo Carpio són consellers nomenats
  • S'aprova la reelecció com a consellers de Rene Dahan, Manuel Manrique Cecilia i Luis Suárez de Lezo Mantilla
ep repsol 20170519163402
Josu Jon Imaz i Antonio Brufau, CEO i president de RepsolEUROPA PRESS

La junta general d'accionistes de Repsol, celebrada aquest divendres, ha aprovat el pagament d'un dividend complementari corresponent a l'exercici 2016 de 0,45 euros bruts per acció, mitjançant el programa 'dividend flexible'.

  • 14,87€
  • 1,29%

Això suposa elevar un 28,5% el dividend pel que fa a la retribució a compte d'uns 0,35 euros bruts per títol abonada al mes de gener i situar el dividend total corresponent a l'exercici 2016 als 0,8 euros bruts per títol, en línia amb l’abonat l'any anterior.

A més, els accionistes de la petroliera van donar el seu vistiplau al nomenament com a consellers externs independents de Maite Ballester Fornés, Isabel Torremocha Ferrezuelo i Mariano Marzo Carpio, en substitució de Javier Echenique Landiríbar, Maria Isabel Gabarró Miquel i Henri Philippe Reichstul. Tots aquests nomenaments seran vigents per un període de quatre anys.

Maite Ballester Fornés, llicenciada en Ciències Polítiques i Finances pel Boston College i MBA per la Universitat de Columbia (Estats Units), compta amb una dilatada carrera professional en l'àmbit de les inversions. Va ser sòcia i consellera delegada a Espanya de la companyia internacional de 'private equity' i infraestructures 3i Group i ha format part de múltiples consells de companyies com Everis, Grup Lar o Global Energy Services. En l'actualitat, és fundadora i 'managing partner' del fons de 'private equity' Nexxus Iberia I.

Per la seva banda, Isabel Torremocha Ferrezuelo, llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Madrid i Curs d'Especialització en Plàstics i Cautxú pel CSIC, ha realitzat programes de postgrau a l'IESE, l'Institut d'Empresa i l'IMD Business School. Ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Accenture, en l'àmbit de les telecomunicacions, els mitjans i l'alta tecnologia.

Mentrestant, Mariano Marzo Carpio, llicenciat en Geologia a la Universitat de Barcelona, ​​on posteriorment va obtenir el seu doctorat en Ciències Geològiques, és catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la mateixa Universitat, des d'on ha desenvolupat la seva carrera docent com a investigador, acadèmic, articulista i conferenciant.

A més, març ha col·laborat amb empreses energètiques com ConocoPhillips, ExxonMobil, Hess, Norsk Hydro, Shell, Statoil i Total i ha participat en diversos consells assessors en matèria energètica del Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya.

També es va aprovar la reelecció com a consellers de Rene Dahan, Manuel Manrique Cecilia i Luis Suárez de Lezo Mantilla, així com la ratificació del nomenament per cooptació i reelecció d'Antonio Massanell Lavilla.

El grup presidit per Antonio Brufau va sotmetre a la junta comptes anuals de 2016, en el qual la companyia va obtenir el major benefici net dels últims quatre anys, 1.736.000 d'euros.

PWC, AUDITOR PER ALS EXERCICIS 2018, 2019 I 2020

A més, també es va votar el nomenament de PricewaterhouseCoopers (PwC) com a auditor de la companyia per als exercicis 2018, 2019 i 2020. PwC reemplaça Deloitte que ha estat auditor de la companyia des de 1986.

Un altre dels assumptes que va rebre l'aprovació dels accionistes va ser la continuació amb un sistema retributiu per al conseller delegat referenciat a l'evolució de la cotització de l'acció de Repsol davant d'una mostra de cinc companyies internacionals comparables.

Noticias relacionadas

contador