repsol nuevo logo 2
Repsol

Repsol va obtenir un benefici net d'1.546 milions d'euros fins a juny, la qual cosa representa un increment del 46% pel que fa al mateix període de l'any anterior i el millor resultat en un primer semestre del grup en els últims deu anys, va informar la companyia.

  • 14,72€
  • 0,78%

Per la seva banda, el benefici net ajustat, que mesura específicament la marxa dels negocis de Repsol, sense tenir en compte l'efecte patrimonial, va aconseguir els 1.132 milions d'euros, enfront dels 1.015 milions obtinguts entre gener i juny de 2017, la qual cosa representa un augment del 12%.

Segons apunten des de la companyia, Repsol es va recolzar en la flexibilitat que li atorga el seu model de negoci integrat i en les mesures d'eficiència i creació de valor implantades per afrontar amb èxit el primer semestre de l'exercici, que respecte al mateix període del passat any, va estar marcat per uns preus del cru més elevats (Brent +36%), uns menors preus del gas (Henry Hub -11%), la feblesa del dòlar enfront de l'euro i, en general, un entorn internacional menys favorable per a alguns negocis industrials, especialment la petroquímica.

D'aquesta manera, apunten al fet que els resultats es van veure impulsats per l'àrea d''Upstream' (Exploració i Producció), que va augmentar un 91% els seus guanys, fins als 647 milions d'euros, gràcies a uns majors volums de producció i les mesures d'eficiència implantades en els últims anys, juntament amb l'augment de les cotitzacions internacionals.

Aquest resultat és el major registrat en aquest àrea per la companyia presidida per Antonio Brufau en un primer semestre des de l'any 2012, quan el cru Brent cotitzava a una mitjana de 113,6 dòlars per barril, enfront dels 70,6 dòlars per barril de mitjana dels sis primers mesos de 2018.

Així mateix, la companyia va incrementar la seva producció d'hidrocarburs un 6% durant els sis primers mesos de l'any, fins a aconseguir els 724.000 barrils equivalents de petroli diaris de mitjana.

contador