ep archivo   complejo petroquimico de repsol en puertollano
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol invertirà 105 milions d'euros en el Complex Industrial de Puertollano per construir la primera planta de la Península Ibèrica capaç de fabricar polietilè d'ultra alt pes molecular (UHMWPE, per les sigles en anglès), material considerat un super polímer pels seus excepcionals propietats. Aquesta nova planta estarà operativa a finals del 2024 i tindrà una capacitat anual de 15.000 tones.

  • 14,72€
  • -1,90%

Per a la construcció de la planta, Repsol ha seleccionat la tecnologia de la companyia DSM, reconegut productor d'UHMWPE amb seu als Països Baixos. Això suposa l'ús d'una tecnologia capdavantera, contrastada i que s'adapta a les necessitats dels clients.

UHMWPE és un material que, per les seves característiques excepcionals de duresa i resistència, pot substituir l'acer en algunes aplicacions i té una alta resistència a l'impacte, alta tenacitat i capacitat d'auto lubricació. Entre les seves aplicacions es troben productes altament diferenciats i amb un alt valor afegit, com ara separadors de bateries d'ions de liti, perfils de construcció, recobriments, peces per a la protecció personal i militar i aplicacions mèdiques com pròtesis, implants o filtres de diàlisi.

Actualment, el mercat de l'UHMWPE està creixent a causa de les extraordinàries característiques d'aquest material, que combina excel·lents propietats mecàniques amb una gran lleugeresa. Amb aquest projecte Repsol serà una de les poques companyies del món que fabrica aquest “super polímer”.

Aquesta inversió promourà ocupació directa, indirecta i induïda i suposa una aposta decidida pel desenvolupament industrial del nostre país i un impuls al creixement socioeconòmic de la zona. Amb el suport d'empreses auxiliars, els treballs de construcció i posada en marxa de la planta requeriran uns 700 professionals de diverses disciplines.

Noticias relacionadas

contador