ep archivo - economia- amp 2 repsol pierde 3289 millones en 2020 por el impacto historico del
REPSOL - Archivo

Repsol ha adquirit la majoria de l'empresa comercialitzadora d'electricitat i gas Gana Energia després d'haver comprat la totalitat de les participacions d'Angels, la societat d'inversió de Juan Roig, president executiu i màxim accionista de Mercadona. Després de l'operació, els socis fundadors romanen en el capital de l'empresa d'una forma minoritària, segons ha informat la companyia petrolier a través d'un comunicat aquest dimarts.

  • 15,05€
  • 1,07%

En l'actualitat, Gana Energia compta amb 37.000 clients, 55 treballadors i una facturació de 25 milions d'euros. La companyia va ser fundada el 2015, opera de forma en línia i ofereix energia 100% renovable. L'empresa valenciana va entrar el 2018 al programa Lanzadera, quan tenia 12.000 clients, 22 empleats i una facturació bruta de 10,5 milions d'euros.

L'empresa emergent ha rebut des de fa més de dos anys el suport de Marina d'Empreses, iniciativa impulsada per Juan Roig, sent accelerada per Lanzadera i posteriorment rebent la inversió d'Angels, en una ronda per 500.000 euros que va liderar. L'exercici de 2020 va ser el millor any de la companyia, tot i les dificultats existents en l'economia espanyola gràcies a la seva aposta per la digitalització, pels seus preus baixos i per situar el client al centre. A més, Gana Energia va entrar el passat mes de setembre al mercat de gas natural.

"Aquesta operació és per Gana Energia un pas enorme per consolidar-la dins del mercat energètic espanyol. El formar part d'un gran grup multinacional de l'energia, com Repsol, és una gran notícia per a nosaltres", ha assegurat el seu CEO, Antonio Picazo. "Amb un focus clar en el servei i en l'atenció al client, Gana Energia ha aconseguit créixer al competitiu mercat de la comercialització elèctrica", ha explicat el director general d'Angels, Pepe Peris.

Des de Repsol, el seu director de Desenvolupament de Negoci Comercial i Estratègia Client, Luis Santonja, considera que "amb aquesta adquisició, Repsol reforça la seva aposta per un enfocament multienergètic centrat en el client. L'adquisició de Gana Energia complementa l'oferta de valor actual de la companyia i és una peça més del compromís de Repsol per seguir creant una oferta energètica per totes les llars".

Noticias relacionadas

contador