ep sede corporativa de banco sabadell en sant cugat del valls barcelona
BANCO SABADELL

Davant les "bones perspectives per al marge d'interessos", els analistes de Renta 4 han revisat a l'alça el preu objectiu de les accions de Sabadell fins a 1,01 euros, xifra que suposa un potencial de més del 20%, encara que consideren que "seria lògic pensar en un cert respir del valor a curt termini”.

  • 1,90€
  • 1,63%

Com detallen en un informe recent, Sabadell acumula una pujada l'any de més del 41%. "Amb una revaloració tan vertical considerem que seria lògic pensar en un cert respir del valor a curt termini". D'altra banda, "no caldria descartar que al llarg del 2022 l'entitat pugui actualitzar a l'alça els objectius del Pla Estratègic 21-23 que recollien pujades de tipus més moderades al Regne Unit".

Així mateix, un altre catalitzador "serà la probabilitat de la pujada de les reserves exemptes de pagar al BCE, que compensaria l'efecte negatiu de la TLTRO", assenyalen a Renta 4.

"Hem revisat les nostres xifres tenint en compte el nou escenari i guia per al 2022. A les nostres estimacions seguim sense incloure l'efecte d'una recuperació de l'Euribor ni pujades de tipus a Europa, amb impacte del 2%-3% a Sabadell exTSB per cada 10 punts bàsics de pujada”, diuen.

Pel que fa als resultats del quart trimestre del 2021, opinen que han recollit despeses extraordinàries associades a l'ERO, l'impacte negatiu en marge d'interessos per menor aportació de la cartera Alco, la recuperació clara de TSB i una bona lectura de l'evolució de les provisions.

El banc espera que el marge d'interessos el 2022 tanqui pla enfront el del 2021 tenint en compte que continuarà pesant la menor contribució de la cartera Alco, l'impacte de -70 millons d'euros per TLTRO a partir del juny (3% del marge d'interessos de 2021) i la compressió de marges (efecte de curt termini) a TSB per pujada de tipus. La guia per a comissions netes apunta a un creixement a un dígit baix.

Noticias relacionadas

contador