• La companyia és un dels valors de l'IBEX-35 més exposats al Regne Unit
  • Tècnicament, el títol està prop de resistències amb què podria millorar el seu aspecte
Heathrow airport, Ferrovial, transport

Un dels valors assenyalats com afectats per l'hecatombe del Brexit era Ferrovial, principal accionista de l'important aeroport londinenc de Heathrow. No obstant això, els analistes de Renta 4 veuen un impacte moderat, i recomanen incorporar el títol a les carteres. Encara que redueixen el preu objectiu de 21,48 a 21 euros, encara li donen un potencial del 13% davant la cotització actual. Aquest dimecres l'acció cotitza amb lleugers descensos fins als 18,32 euros, després de sis sessions consecutives d'alces.

  • 28,92€
  • 0,28%
  • 11.362,80
  • 1,10%

"L'exposició de Ferrovial al Regne Unit és significativa, en la nostra valoració, aproximadament un 18% del total, un 35% dels ingressos i un 7% del resultat d'explotació (Ebitda)", assenyalen Àngel Pérez, de Renta 4, en una anàlisi sobre la companyia. Malgrat això, prossegueix, "considerem que l'efecte Brexit serà moderat, ja que en tenir gran part dels ingressos indexats a la inflació, el previsible repunt de la mateixa li podria oferir majors entrades de caixa, que se sumaria a l'efecte positiu de les baixades en els tipus d'interès, que milloraria les valoracions".

Ferrovial manté l'estratègia de rotació d'actius madurs, cristal·litzant dividends futurs i eliminant riscos

No obstant això, l'expert adverteix de la possibilitat que hi hagi un increment de les restriccions pressupostàries al Regne Unit. Això afectaria el negoci de serveis de Ferrovial, ja que "un 75% de les vendes al país procedeixen de l'administració pública britànica".

Precisament la divisió de serveis és un dels riscos per als resultats de la firma presidida per Rafael del Pino, segons Pérez. "Està patint un deteriorament important en els marges, degut principalment a la pressió sobre els volums i a les restriccions pressupostàries dels clients públics al Regne Unit". "El projecte de Birmingham segueix en procés de litigi, incrementant aquest deteriorament pels seus costos", afegeix, mentre que amb l'adquisició de Broadspectrum a Austràlia, "poden aparèixer noves oportunitats".

Com a aspecte positiu, l'analista destaca que "Ferrovial manté l'estratègia de rotació d'actius madurs, cristal·litzant dividends futurs i eliminant riscos". En l'anàlisi publicat per Renta 4, cita la venda d'actius complets o participacions en diferents actius, com Chicago Skyway o autopistes irlandeses i portugueses, que "han generat importants plusvàlues". "Per tal de rendibilitzar la caixa generada la companyia es troba en recerca d'oportunitats d'inversió als Estats Units, el Canadà i Austràlia principalment, i de manera més puntual a Llatinoamèrica", afegeix.

ANÀLISI TÈCNICA: LA COTITZACIÓ, DAVANT NIVELLS CLAU

El rebot recent, fins truncar aquest dimecres, ha permès al valor cotitzar "just al voltant de la resistència que li ofereix la mitjana de 200 sessions", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. "Com sabem aquesta mitjana separa a grans trets la tendència alcista de la baixista de manera que sempre funciona com un important nivell de resistència. No obstant això, el nivell clau a Ferrovial es troba en els 19,16 euros", afegeix l'expert.

Aquest nivell de resistència és "molt important", i la seva superació seria un senyal que hi ha un canvi de tendència. "Si al final aconseguís perforar és molt probable que acabéssim veient una recuperació fins als màxims assolits l'any passat en els 22,56 euros. Tot i que els nivells d'acumulació s'han millorat substancialment no hauríem d'interessar-nos per la companyia mentre no aconsegueixi superar el nivell dels 19,16 euros".

contador