ep trenservicio regionalrenfe
RENFE - Archivo

Renfe ha cancel·lat per aquest divendres un total de 154 trens dels habitualment programats, 84 d'ells d'AVE i Llarga Distància i altres 70 de Mitja Distància, davant la vaga d'interventors de bord convocada per CCOO.

Els trens que es cancel·len per no estar inclosos als serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment per a l'aturada representen el 21,7% dels AVE que solen circular cada divendres i el 34,6% dels de Mitja Distància.

El Departament que dirigeix ​​José Luis Ábalos ha dictat serveis mínims davant l'aturada que garanteixen la circulació de fins al 78% dels trens d'AVE i Llarga Distància programats habitualment els divendres i el 65,35% dels regionals.

Així mateix, asseguren la circulació del 78% dels trens de Rodalies de Madrid a les franges d''hora punta' i el 65% a la resta de la jornada en el cas de Madrid. En el cas dels de València, Sevilla i Múrcia, els mínims oscil·len entre el 50% i el 75%.

Per determinar aquests serveis essencials, Foment ha tingut en compte que la vaga s'ha convocat en un dia "d'excepcional mobilitat de viatgers, en què coincideix la mobilitat pròpia d'una jornada laborable amb la de l'inici d'un cap de setmana".

Amb la seva convocatòria de vaga, CCOO pretén denunciar la "falta de personal" que presenta el col·lectiu d'interventors que, segons el sindicat, "fa impossible prestar un servei de qualitat amb la seguretat desitjable per als viatgers".

Segons assegura, el nombre de trens d'AVE i Llarga Distància que circulen sense interventor a bord ha augmentat, de manera que els "viatgers paguen per un servei que no reben".

Segons CCOO, aquesta situació és encara "més greu" quan el tren que circula sense interventor és dels considerats de servei públic, és a dir, els regionals o de mitja distància, i que, per tant, reben una subvenció de l'Estat.

Noticias relacionadas

contador